Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Grand Am

I går præsenterede Chevrolet
2012 Corvette Daytona Prototype

Grand Am 
16/11/11 

Tirsdag eftermiddag lokal Daytona (Florida) tid, præsenterede Chevrolet deres helt nye våben i kampen om sejren i næste års Grand Am-serie, og ikke mindst i det "50. Rolex Daytona 24 Hours" som køres i weekenden den 28. og 29. januar 2012.
 

"Motorsport og gode præstioner har altid været en del af Chevrolets image. Deltagelse i Grand Am-seriens klasse for Daytona Prototyper er en fantastisk mulighed for at vise dette", udtaler Jim Campbell, vicepræsident i Chevrolets Motorsportsafdeling.
"Muligheden for sportslig udvikling, til senere gavn for vores gadebiler, er hvad der gør Daytona Prototype klassen perfekt for os. Sportsvogns- og langdistance race er den perfekte platform for producenter af sportsvogne til at teste og udvikle. Designet af vores nye Corvette Daytona Prototype indeholder med vilje mange af de klassiske linjer fra Corvette. Det er vigtigt, at de mange Grand Am-fans straks genkender protypen som en Chevrolet Corvette. Vi glæder os til at se den nye Corvette deltage i næste års store jubilæumsløb!"


Den nye Chevrolet Corvette Daytona Prototype racer som GM præsenterede på Daytona International Speedway tirsdag.
Klik på billedet for at se hele galleriet med den nye racer!
(Foto: Grand-Am.com)

"Udviklingen af den nye 2012 Daytona Prototype har involveret mange producenter indenfor motorsport: Chevrolet, Corvettes design-team, Pratt & Miller (motorleverandør) og selvfølgelig Grand Am-organisationen. Desuden har der været et tæt samarbejde med Riley, Coyote og Dallara som bygger chassiser til Daytona Prototyperne", fortæller Mark Kent som er direktør for GM Racing.
"I 80'erne indsatte Hendrick Motorsports en IMSA GTP Prototype baseret på Chevrolet Corvette. Det er den bil som designmæssigt har været inspirationen."

Chevrolet har en stærk historisk forbindelse til Daytona
Zora Arkus-Duntov manden som skabte Corvetten tilbage i 50'erne, satte flere hastighedsrekorder på stranden blandt andet med en hastighed på mere 150 miles over 'en mile med flyvende start'.
Senere da Daytona International Speedway banen blev bygget i 1959 var Arkus-Duntov længe indehaver af omgangsrekorden med en gennemsnits hastighed på mere end 155 miles, knap 250 km/t.

Chevrolet har mange flotte resultater på Daytona, blandt andet totalsejren i 2001 hvor bilen blev kørt af gode bekendte af Jan Magnussen: Ron Fellows, Johnny O'Connell, Chris Kneifel og Frank Freon.
Desværre var Jan ikke tilknyttet Corvette Racing dengang!


Den nye Chevrolet Corvette Daytona Prototype racer som GM præsenterede på Daytona International Speedway tirsdag.
Klik på billedet for at se hele galleriet med den nye racer!
(Foto: Grand-Am.com)

Fire teams skal deltage med Chevrolet Corvette Daytona Prototyper i 2012: Sun Trust Racing, Gainsco/Bob Stallings Racing, Spirit of Daytona Racing og Action Express Racing.
Sidstnævnte indsætter 2 biler.

Man kan håbe på, at Jan Magnussens mange gode resultater for Corvette Racing og lidt indflydelse fra GM Motorsport kunne åbne for et sæde i en af bilerne i Prototype klassen.
Det vil da være sjovest, at se BigMag kæmpe om den generelle sejr, og ikke sejren i den mindre klasse - GT klassen.

Bilen får allerede i dag onsdag ”offentlig” debut
Onsdag den 16. er nemlig officiel testdag på Daytona for Grand Am-bilerne forud for løbet i januar.

Them


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Corvette Racing
  • Spirit of Daytona Racing
  • SunTrust Racing
  • Daytona
  • 28/01/12 - Daytona - Grand Am
  • 2012 Grand-AM kalenderen
  • Camaro Cup på udebane
  • Jan Magnussen måske i tre klasser i Amerika
  •