Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Camaro Cup

Camaro Cup på udebane

Camaro Cup 
21/10/11 

foreløbig 2 danske kørere på deltagerlisten
Som det ser ud i øjeblikket er der 18 kørere tilmeldt til den svenske Camaro Cups tur til Florida i USA til de to løb som det er planlagt at køre der, blandt dem er der to danske deltagere, det er Jan Magnussen og Martin Hansen fra Fukamuni Racing.
Fra svensk side kan man nu bekræfte at turen bliver gennemført. Dermed får alle kørere oplevelsen af at køre på andre baner end de er vant til, nemlig på Sebring International Raceway samt Palm Beach International, to baner som begge er beliggende i Florida.
 

Udover de 18 kørere der allerede er tilmeldt løbene i Amerika, er der yderligere 4 - 6 svenske og finske kørere der i øjeblikket overvejer deltagelsen.

Foreløbig deltagerliste:

# Kører Nationalitet
4 Hampus Lindkvist Sverige
19 Anders Brofalk Sverige
23 Jan Magnussen Danmark
30 Jari Nurminen Finland
31 Tony Leivo Finland
37 Ole-Martin Lindum Norge
45 Jörgen Eriksson Sverige
47 Fredrik Ros Sverige
50 Anssi-Jukka Kasi Finland
67 Martin Hansen Danmark
69 Tony Bryntesson Sverige
73 Stefan Jackobsson Sverige
77 Mikael Wärn Sverige
84 Richard Berggren Sverige
95 Mikael "Blixten" Eklund Sverige
98 Stein Frederic Akre Norge
99 Bill Berggren Sverige
?? Stefan Pettersson Sverige

Mon ikke der er flere danske kørere der kunne overveje at deltage i de to løb, nu hvor Camaro Cup klassen også introduceres her i Danmark under navnet Danish Thundersport Championship (den nye DTC klasse), for på den måde både at få noget 'kamptræning" med bilen, og samtidig få oplevelsen af at køre på et par amerikanske baner.
Man kunne måske ligefrem forestille sig at de nye danske teams/kørere fik deres biler leveret på Sebring, så de sparede et par ture over Atlanten med raceren, og samtidig fik prøvekørt bilen mens den var 'tæt' på fabrikken!


Det er biler som den her man kan opleve i USA løbene
(Foto: Motorsporten.dk)

En ekstra spore til at deltage i løbene i Amerika, er at den ene af banerne er den berømte Sebring bane, hvor der efterhånden pr. tradition køres sæsonåbningsløbet i American Le Mans Series (ALMS), et løb der også er sæsonstarten for den nye FIA World Endurance Championship (WEC) som afløser den Intercontinental Le Mans Cuppen (ILM Cup).
Både ALMS samt WEC tester på Sebring i dagene før Camaro Cup løbet på banen.


Det er biler som den her man kan opleve i USA løbene
(Foto: Motorsporten.dk)

I dagene 10. - 12. februar køres det første løb på Sebring International Raceway banen, og allerede ugen efter i dagene 17. - 19. februar kører man det andet løb på Palm Beach International Raceway. Sebring banen er efterhånden temmelig kendt for de fleste, mens Palm Beach International Raceway er helt ny i de flestes bevisthed.


Det er biler som den her man kan opleve i USA løbene
(Foto: Motorsporten.dk)

Kort beskrevet er det en bane der er 3,3 kilometer lang, indeholder 11 sving hvoraf de 6 er oplagte sving, ikke som på ovalbanerne, men som vi kender fra for eksempel Anderstorp hvor et par af svingene er lettere hævet. Og så er der en langside hvor bilerne virkelig kan strække ud. Langsiden er godt 900 meter lang, og har dermed mindst samme længde som eksempelvis langsiden på Catalunya banen ved Barcelona. Desuden bliver banen brugt som testbane for Indy Car Series.

Der er lagt op til et par spændende oversøiske løb for Camaro Cup (og Danish Thundersport Championship), og man kan da kun håbe på at de bliver en succes, så løbene bliver en fast del af programmet fremover.

Dons


Læs mere om:
  • Jan Magnussen
  • Martin Hansen
  • Fukamuni Racing
  • 12/02/12 - Sebring - Camaro Cup
  • 19/02/12 - Palm Beach International - Camaro Cup
  • 17/03/12 - Sebring - ALMS
  • Fukamuni Racing tager til USA
  •