Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Camaro Cup

Jan Magnussen måske i tre klasser i Amerika

Camaro Cup 
26/07/11 

- men først i 2012
Som alle motorsports fans, og specielt Jan Magnussen fans, ved deltager 'Big Mag' i år i American Le Mans Series for Corvette Racing hvor han kører i en Chevrolet Corvette i GT klassen, samt i Grand AM mesterskabet hvor han kører i en Chevrolet Camaro fra Stevenson Motorsports.
Derudover deltager Jan Magnussen også i det svenske Camaro Cup mesterskab, hvor han stiller til start for Fukamuni Racing teamet.
 


Jan Magnussen i sin American Le Mans Series racer.
(Foto: Motorsporten.dk)

Såvel American Le Mans Series (ALMS) samt Grand AM serierne er begge amerikanske mesterskaber, og det er to klasser hvor Jan Magnussen efterhånden regnes som en fast bestanddel, mens det kun er hans (og Fukamuni Racing's) første sæson i Camaro Cup mesterskabet.

Camaro Cup mesterskabet er dog en 'gammel' klasse indenfor svensk motorsport, hvor den har stolte traditioner og altid har tiltrukket store kørernavne.
Det har nu givet genlyd ude i den store verden, nærmere bestemt i Camaro'ernes hjemland Amerika, hvilket har betydet at klassen næste år skal køre et eller to løb i Amerika.

Organisationen bag Camaro Cup har arbejdet hårdt på projektet, og det forlyder at de logistiske problemer nu er løst, så Camaro Cup deltagerne skal køre løb sammen med V8 StockCar Racing Series.
Dette kræver dog at mindst tyve biler/teams melder sig til løbene i Amerika 2012.


Jan Magnussen i sin Camaro Cup racer.
(Foto: Tommy Hostrup Galskjær)

Det er planen at køre et løb, men der kan måske blive tale om to løb, som skal køres i februar måned 2012, og således være placeret mellem 24-timers løbet på Daytona og 12-timers løbet på Sebring, to løb som Jan Magnussen skal deltage i, hvis han som vi alle håber og forventer, får forlænget sine kontrakter med både Corvette Racing og Stevenson Motorsports.

Camaro Cup løbet/løbene, vil blive afviklet på en eller to af følgende baner: Homestead Miami Speedway, Palm Beach International Raceway og/eller Sebring International Raceway, det bliver afgjort når V8 StockCar Racing Series har præsenteret deres 2012 kalender.


Jan Magnussen i sin Grand AM Series racer.
(Foto: Motorsporten.dk)

24-timers løbet på Daytona International Speedway den 28. januar 2012 er åbningsløbet i Grand AM serien, og samtidig er det 50. gang at der kører 24-timers løb på banen.
12-timers løbet på Sebring den 17. marts 2012 er også et jubilæumsløb, her er det 60. gang at løbet køres.
Det er altså mellem disse to løb at Camaro Cuppen skal køre sin/sine løb i Amerika, i samme periode køres der også det traditionelle Daytona 500 løb der åbner NASCAR sæsonen samt IndyCar Series i St. Petersburg der ligeledes er sæsonstart for den klasse.
Så der er lagt op til et spændende motorsports forår i Florida i 2012 - måske skulle man bare flytte derover et par måneder!

LIC

"Nymark og Nielsen - rejser for de få" står allerede nu klar med rejser til løbene på Daytona samt Sebring, og vil selvfølgelig også sammensætte et program til Camaro Cup løbene når de officielle datoer bliver præsenteret.
Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Corvette Racing
 • Fukamuni Racing
 • Stevenson Motorsports
 • Daytona
 • Homestead
 • Palm Beach International
 • Sebring
 • 28/01/12 - Daytona - Grand Am
 • 17/03/12 - Sebring - ALMS
 •