Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Første danske Mercedes-team i international GT4-racing

Endurance 
06/01/20 

Det er gået stærkt for Søren Jönsson og Jan Engelbrecht i de seneste år, og det kommer til at gå endnu stærkere i 2020 for makkerparret, der står bag Team Jönsson Consult / Eva Solo. Begge startede de med at køre race i en Renault Clio, men efter at have kørt langdistanceløb i bl.a. Peugeot RCZ og Hyundai i30 TCR gearer de i år op med en Mercedes AMG i GT4-trim på de store, internationale racerbaner.
 

”Jan og jeg har efterhånden prøvet en del, og vi følte begge, at tiden var inde til at udleve en af vores drengedrømme,” fortæller Søren Jönsson. ”Vi tog derfor sidste år beslutningen om at anskaffe en Mercedes AMG GT4, der er specialbygget til langdistanceløb.”


Jan Engelbrecht, Søren Jönsson og Mikkel C. Johansen ved GT4-racerens enorme bagvinge.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

”Selv om der er egentlig er tale om en nøgleklar bil, som Mercedes’ motorsportsafdeling AMG har bygget, har det krævet megen forberedelse. Ikke blot for Søren og jeg, men også for vores mekanikere,” fortsætter Jan Engelbrecht.

”Vores teamchef Glen Sivertsen og race engineer Mads Strange har således været på kursus på AMG-fabrikken i Affalterbach i Tyskland. Søren og jeg var på AMG-kursus på den franske Formel 1-bane Paul Ricard, og vi var alle i teamet igennem et intenst AMG-forløb på Formel 1-banen i Barcelona.”


Søren Jönsson med teamets Mercedes AMG GT4.
(Foto: Jokum Tord Larsen)

Team Jönsson Consult / Eva Solo bliver det første rent danske mandskab, som stiller op i internationale langdistanceløb i en Mercedes, og teamet kommer til at deltage i en række 12- eller 24-timers løb over hele Europa. Sæsonen begynder i slutningen af marts på Monza i Italien, og så skal man ellers deltage i løb på Spa-Francorchamps, Paul Ricard, Circuit de Catalunya i Barcelona og Imola i Italien.

Makkerparret bag teamet har opnået flere flotte resultater. Jan Engelbrecht vandt således sin klasse, da han i 2014 deltog i sit første 24-timers løb i Dubai, og i 2017 tog han sammen med Søren Jönsson en klassesejr i et 24-timers løb på Circuit of the Americas i Texas. Udover de to ejere har teamet på køresiden også tilknyttet Mikkel C. Johansen, der bl.a. kommer med erfaring fra DTC- og Super GT-klasserne.

Som forberedelse inden sæsonstarten tester Team Jönsson Consult / Eva Solo i midten af marts på den italienske bane Circuito Tazio Nuvolari syd for Milano.

Team Jönsson Consult / Eva Solo


Læs mere om:
  • Jan Engelbrecht
  • Mikkel C. Johansen
  • Søren Jönsson
  • Søren Jönsson og Jan Engelbrecht skifter til Mercedes AMG GT4
  •