Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Endurance Race

Søren Jönsson og Jan Engelbrecht skifter til Mercedes AMG GT4

Endurance 
29/12/19 

Fra Peugeot RCZ til Hyundai I30 N TCR og nu Mercedes AMG GT4 - Søren Jönsson og Jan Engelbrecht tager kampen op igen med Endurance løb i hele verden.
Teamet er det første rene danske team, der stiller op med en Mercedes AMG GT4 i Endurance løb.
 

Søren Jönsson og Jan Engelbrecht er begge ejere og chauffører på bilen.
Begge har været med i mange 24H series løb, fra Dubai over Barcelona til COTA USA. Nu skal det så prøves i en GT4.
"Vi har valgt at stille op i alle europæiske løb i 2020.
Vi har i den grad valgt at prøve kræfter med GT4 klassen i en af de mest konkurrencedygtige biler nemlig en Mercedes AMG GT4, som er bygget specifikt til Endurance."

"Samtidig er det også med en vis stolthed, vi kan præsentere den danske tidligere DTC kører Mikkel C., som vi har indgået kontrakt med for sæson 2020 og med en option på sæson 2021."

Med Glen Sivertsten som Team Manager og Mads Strange som race engineer, er det i den grad professionelle folk, der skal arbejde på bilen.
De har fået hjælp fra nogle af de bedste mekanikere i dk - Simon Hansen, Glenn Larsen, David Larsen, Marco Gersager, Mathias Jensen.
Tankmand og alt-mulig-mand er Niels Boe Andersen.
Og dem som man ikke kan undvære - tankmand 2 er Kim Maarlev og chauffør/kok John Hansen.

Glen og Mads har blandt andet været på kursus på AMG fabrikken i Affalterbach i Tyskland. Søren og Jan har været på AMG kursus på F1 banen Paul Ricard i Sydfrankrig, inden hele teamet i november var på et intenst AMG forløb på Circuit Barcelona-Catalunya.

Der vil primo marts være en træningssession på en bane i Italien, inden teamet stiller til start ultimo marts på Europas hurtigste bane, nemlig F1 banen i Monza, Italien.

Man kunne også nævne Jan’s første Endurance løb i Dubai 24h i 2014 endte med en sejr i A2 klassen. Det blev senere fulgt op af et mesterskab i Continents mesterskabet med løb på 3 kontinenter i samme serie i 2017.
Og Sørens indsats med en 2. plads i A2 klassen i et regnfuldt løb på Spa i Belgien og 1. plads i A2 på COTA banen Austin USA i 2017 med Jan.


Team Jönsson Consult / Eva Solo


Læs mere om:
  • Jan Engelbrecht
  • Mikkel C. Johansen
  • Søren Jönsson
  •      D4 Enterprise Solutions