Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 præsentation

McLaren præsentation

Formel 1
præsentation 

04/02/11 

Et af de teams man altid venter på præsenterer deres nye bil, er McLaren teamet. Af sponsormæssige hensyn havde teamet henlagt præsentationen til Berlin, i stedet for de noget mere ydmyge forhold på en racerbane.
McLaren har derfor ikke kunnet teste deres nye MP4-26 racer på lige fod med de andre teams i Valencia, men det ser Jenson Button ikke som nogen ulempe.
 

McLaren havde gjort meget for at sløre en hel detaljer på den nye racer da den blev præsenteret, og det lagde man fra teamets side heller ikke skjul på. Flere mekaniske dele var ren plastik og med en udformning som ganske givet ikke vil blive anvendt når det virkelig gælder. Dog kunne man se at sidekasserne var u-formede, og det forklarer teamet med at man i forsøget på at få så ren en luft til hækvingen, har lavet denne måske noget radikale udformning.


(Foto: McLaren media)

En væsentlig ting som også var sløret, var udstødnings-systemet. Kan man være på vej med et Lotus-Renault lignende system?
Frontvingerne og i det hele taget den aerodynamiske pakke er ændret meget i forhold til forgængeren. Det hænger selvføligelig sammen med at dobbelt diffuseren er forbudt, ligesom F-duct også er væk.


(Foto: McLaren media)

Mange har anfægtet teamet for ikke at teste den nye bil sammen med de andre teams på Ricardo Tormo banen i Valencia. Teamet har testet med sidste års model tilsat lidt forskellige ændringer for at især teste de nye Pirelli dæk. I forhold til den nu gamle model, havde man tilsyneladende problemer med holdbarheden på dækkene. Man angiver som årsag at man ikke kan få et helt 100% udbytte da det tekniske reglementet på bilerne er forskellige. Under test må man køre med hybrider, så spørgsmålet er hvor meget McLaren har ændret på den gamle bil.


(Foto: McLaren media)

En anden årsag til at man tester med den gamle racer er tildels at man af sponsorhensyn ikke har kunnet gøre det. Jenson Button mener også at den reducerede testmulighed ikke kommer til at betyde ret meget. Udviklingen af den nye MP4-26 har været igang i længere tid end med forgængeren. Man kan så sige at at med de væsentlige tekniske reglementsændringer der er foretaget, at det måske ikke er et plus.

Alt i alt må man dog betragte bilen som en af de pænere af slagsen. Men man skal dog have i betragtning at mange ting er ændret når det kommer til den sidste test i Bahrain inden sæsonstarter.

Dons

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Lewis Hamilton
  • McLaren Formula 1
  •