Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Intercontinental Le Mans Cup

Succesfuld test for Audi R18

ILM Cup 
04/02/11 

Fire en halv måned før 24-timers-løbet på Le Mans skydes i gang, er Audi gået i gang med forberedelserne til det legendariske løb. Således har mærket med de fire ringe haft to nye R18’ere og én R15 TDI ”plus plus” med til USA for at teste på Sebring.
Testprogrammet på den traditionsrige amerikanske bane var todelt. Den ene Audi R18 blev brugt til at køre omgange for at teste holdbarheden, mens den anden Audi R18 primært blev brugt til udviklingsarbejde.
 

Den ”gamle” Audi R15 ”plus plus”, som skal bruges til det første løb i dette års Intercontinetal Le Mans cup, nemlig 12-timers-løbet på Sebring, gennemførte ligeledes en lang testsession. Hertil kommer, at det basale setup til løbet i marts blev fundet og implementeret på bilen.


Audi's nye R18 racer foran R15++ raceren der skal benyttes i 12-timers løbet på Sebring.
(Foto: Audi Motorsport)

Alle ni af Audis ”fabrikskørerer” deltog i testene, der sluttede lørdag, og dermed fik alle muligheden for at køre hver af de tre LMP1-biler.

”I løbet af ugen har vi kørt flere dages nattekørsel, og samtidig har vi arbejdet på at optimere den nye aerodynamik. Alt er nyt, men erfaringen fra Audi, teamet og kørerne gør, at vi allerede er godt på vej til at nå vores mål. Nu er R18’eren på vej tilbage til Ingolstadt, hvor der skal foretages en indgående analyse af syv dages test i USA.”, siger Tom Kristensen.

Chefen for Audi Motorsport, Dr. Wolfgang Ullrich, mener også, at testarbejdet gik efter planen:
”Vi er meget tilfredse med R18’erens præstation til vores første test på Sebring. Vi valgte denne racerbane, fordi den er meget krævende for de mekaniske systemer på vores biler. Temperaturerne er bedre end i Europa lige nu og samtidig sikrer det tørre vejr, at vi er i stand til at udføre vores langdistancetest som planlagt. På en våd bane ville omgangene være færre og testresultaterne ville derfor sige mindre. ”

Tom K ser nu frem mod uge 8, hvor Audis årlige fitness-uge løber af stablen i Alperne.

TomKristensen.com
Nils Finderup


Læs mere om:
  • Tom Kristensen
  • Audi Sport Team Joest
  • Sebring
  • 19/03/11 - Sebring - ILM Cup
  • 12/06/11 - Le Mans - Le Mans
  • Test af Audi R18
  •      ASETEK SIMSPORTS