Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Le Mans

Test af Audi R18

Le Mans 
02/02/11 

Le MansAudi har i alt hemmelighed gennemført en langdistance test på Sebring banen I USA. Denne test blev afviklet 5½ måned før 24 timers løbet på Le Mans. Samtidig var Audi USA for teste deres såkaldte R15++ der skal bruges ved 12 timers løbet på Sebring.
Der er helt i tråd med hvad vi forventer af Audi, hvor der ikke er sluppet meget ud fra testen. Dog er der et billede fra testen, hvor man kan se både en R15++ og en R18, men den R15++ som ses har ikke den tydelige hajfinne som LMP1 biler anno 2011 skal have hen over motorcoveret.
 

Audi havde en klar plan med testen inden afrejsen, og ifølge rapporter blev den fulgt hvilket betød at den ene R18 har kørt en langdistance test, hvad det så ellers betyder i Audi sprog.

Den anden Audi R18 kørte udviklings test, hvilket betyder at der konstant var forandringer på den bil. Audi R15 ++ var også ude på en langdistance test, og i den sammenhæng giver det lidt mere mening, for de har formodentligt kørt en fuld 12 timers test, således at de er klar til løbet midt i marts.

Audi havde alle sine 9 fabrikskører med til Florida, men der er selvfølgeligt ikke noget om hvem der har kørt hvilke biler.

Afslutningsvis sagde Audi Motorsport’s Dr. Wolfgang Ullrich at testen på Sebring gik godt, og at Audi har valgt Sebring af mange årsager, men en af de vigtige er at alle mekanisk kompononter bliver maksimalt stresset på den bane og derfor er denne bane god til test. Hertil er det selvføgeligt vigtig at få data med hjem på Audi R15++ til brug for 12 timers løber om 1½ måned.

Vi kan endnu engang vurdere hvad disse informationer berigede os med? Ja Audi tager virkeligt året Le Mans super seriøst. Alene det faktum at de fragter 2 Audi R18 biler til Florida udelukkende for test fortæller os at Audi virkeligt vil det her i 2011.

Vejgaard

Læs mere om:
  • Sebring
  •      ASETEK SIMSPORTS