Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Advan Cup

Podiepladser og mesterskab til Number 1 Racing

Advan Cup 
15/09/09 
Yokohama

- men også masser af udfordringer
Som bekendt kørte David Falch og Number 1 Racing sig til Advan Cup mesterskabet her i weekenden ved 'Sensommerløbet' på Ring Djursland.
Men derudover havde teamet yderligere tre biler med på banen, de blev kørt af Anders Majgaard, Peter Obel samt Michael Malberg.
 

For Peter Obel startede weekenden temmelig trist, motoren trak ikke ordentligt i tidtagningen, og til sidst gav den helt op, med det resultat at han blev noteret for en 15. plads.
Anderledes godt gik det for Anders Majgaard, der denne weekend kørte i den Peugeot 307 som David Falch benyttede i sæsonens første løbsweekender. Den placerede Anders på 4. pladsen og var dermed hurtigste Number 1 Racing kører - en rolle som han holdt hele 'Sensommerløbet'.


Anders Majgaard var suverænt hurtigste kører i Number 1 Racing ved 'Sensommerløbet' på Ring Djursland.
(Foto: Motorsporten.dk)

David Falch kørte lidt på det sikre i den udlejningsbil han kørte i, i øvrigt også en Peugeot 307, og sluttede på 7. pladsen.
Den sidste kører i Number 1 Racing denne weekend, Michael Malberg kørte i en Ford Focus, som han placerede på 14. pladsen.


Weekenden på Ring Djursland, skulle vise sig at blive problemfyldt for Peter Obel.
(Foto: Motorsporten.dk)

Mens Anders, David og Michael kørte ud til kvalifikationen lørdag eftermiddag, holdt Peter tilbage i pit-teltet hvor mekanikerne havde travlt med at skifte motor.

Igen var det Anders der satte hurtigste tid blandt teamets kørere, han sluttede på 3. pladsen, og var kun 0,065 sekund fra pole position tiden!
David og Michael placerede sig på 8. og 13. pladserne.

Motorskiftet i Peter Obel's bil gav mekanikerne store udfordringer, da der i samme forbindelse kom en del drillerier fra en sensor, men ukuelige som de er, fik de bilen klar til søndagens første løb.


Anders Majgaard var ene om at score 'sølvtøj' til Number 1 Racing denne weekend.
(Foto: Motorsporten.dk)

I det første løb kunne Anders Majgaard hele vejen fastholde sin 3. plads, samtidig med at han lagde stort pres på køreren på 2. pladsen, men den helt rigtige overhalingsmulighed opstod ikke. Men han var bestemt med til at gøre løbet meget spændende, da de tre første biler krydsede målstregen med blot 1,4 sekund mellem sig!

David Falch kørte et forsigtigt løb, og tog sikre point hjem på 7. pladsen.
Peter Obel der startede løbet fra sidste række, da han ikke var i stand til at sætte en tid i kvalifikationen, kørte sig frem til 12. pladsen, og sluttede dermed på pladsen lige foran Michael Malberg.


David Falch kørte på det sikre denne weekend, det var vigtigere at sikre sig mesterskabet, end at risikerer at blive kørt af banen i en nærkamp om podieplaceringerne.
(Foto: Motorsporten.dk)

Til det andet løb starter de seks bedst placerede kørere fra første løb i omvendt startrækkefølge, hvilket betød at Anders Majgaard skulle starte fra 4. pladsen.
De tre øvrige Number 1 Racing kørere, David Falch, Peter Obel og Michael Malberg skulle alle starte på de placeringer som de sluttede på i det første løb.

Anders Majgaard viste med både hurtig og sikker kørsel at han nu har rigtig godt fat i Advan Cup klassen, samt i de forhjulstrukne Peugeot racere, han kæmpede sig op på 1. pladsen og kunne køre over målstregen lige over 2 sekunder før løbets nummer 2.


Anders Majgaard øverst på podiet efter løb nummer to, som han vandt foran Flemming 'Don' Olsen (tv) på 2. pladsen og Anders Christensen (th) på 3. pladsen.
(Foto: Motorsporten.dk)

David Falch kørte igen her på det sikre, han manglede kun få point i at mesterskabet var i hus, så der var ingen grund til at tage de store chancer, og måske blive kørt af banen.
Alligevel kørte David sig op på 5. pladsen, og dermed var han og Number 1 Racing nye Danmarksmestre i Advan Cup klassen, og det selv om der resterer endnu en løbsweekend i denne sæson.

Michael Malberg vandt et par placeringer, og kunne dermed slutte løbet på 11. pladsen, mens det virkede som om den 'nye' motor i Peter Obel's racer havde tabt pusten lidt, med det resultat at han gled tilbage på 13. pladsen.


Michael Malberg kørte ved 'Sensommerløbet' sin anden løbsweekend i Advan Cup klassen.
(Foto: Motorsporten.dk)

Men på trods af genvorlighederne med Peter Obel's racer, var det naturligvis et super tilfreds team der tog hjem fra 'Sensommerløbet' på Ring Djursland.
Med mesterskab til David Falch samt to flotte podie placeringer til Ander Majgaard. Samtidig scorede Anders så mange point at han nu ligger solidt på 2. pladsen i mesterskabet.

Sportsdirektør Lars Vendelbo samt co'owner i Number 1 Racing Gert Koustrup er da også begge meget tilfredse med weekendens to podie placeringer, samt naturligvis at have vundet mesterskabet allerede inden DM Finalen.

"Det fungerede bare perfekt og gik som planlagt med hensyn til både mesterskabet, et par flotte placeringer, og det selv om vi ikke var teknisk 'up to date' denne weekend, da vi først onsdag traf beslutningen om ikke at benytte de to nye Peugeot 308 racere, og i stedet stille op i to gamle 307'ere" - fortæller Gert Koustrup, og han fortsætter - "der skulle køres sikre point hjem, og det gjorde vi, og viste dermed at vi godt kunne følge med selv i de to 'udlejningsbiler', men det er selvfølgelig ærgerligt at vi ikke kunne bruge vores 308'ere, der er brugt så meget tid på dem, og de stod helt startklar! Ligeledes var det ærgerligt med de problemer der opstod omkring Peter Obel's bil, for også her var der brugt rigtig mange timers forberedelse, men sådan er det nogle gange!" - slutter Gert Koustrup.

Der resterer som nævnt endnu en løbsweekend i denne sæson, det er den 3. og 4. oktober på Jyllands-Ringen. Her er der igen maksimalt 43 point at kæmpe om, og da Anders i øjeblikke er 26 point foran køreren på 3. pladsen skal han blot score 17 point for at fastholde sin 2. plads.

Peter Obel og Michael Malberg hjemkørte denne weekend henholdsvis 7 og 8 point, og de indtager nu 8. og 20. pladserne i Advan Cup mesterskabet.

Stillingen i Advan Cup mesterskabet:
(efter 14 ud af sæsonens 16 løb)

Pl. Kører Mærke Point
1 David Falch Peugeot 307 / 308 229
2 Anders Majgaard Peugeot 307 / 308 181
3 Anders Christensen Peugeot 307 155
4 Peter Olsen Peugeot 307 154
5 Kim Lund Peugeot 307 150
6 Bruno Rasmussen Peugeot 307 147
7 Steffen Larsen Peugeot 307 142
8 Peter Obel Peugeot 307 123
9 Ole Luton Ford Focus 114
10 Jesper Gregersen Peugeot 307 76
11 Kim Holmgaard Chevrolet Nubira 62
12 Carsten Rasmussen Peugeot 307 44
13 Mirza Lovic Peugeot 307 38
14 Niels Ole Andersen Peugeot 307 32
15 Søren Marquard Peugeot 206 30
16 Jesper Sylvest Peugeot 307 30
17 Flemming D. Olsen Peugeot 307 27
18 René Hoff Peugeot 307 19
19 Peter Juhl Jensen BMW 320i E90 17
20 Michael Malberg Ford Focus 13
21 Tim Søndergaard Peugeot 307 12
22 Michael R. Jensen Peugeot 307 8
23 Peter Jensen BMW 120i 7
- Lars Gaardsøe Peugeot 206 7
- Allan Jensen Peugeot 206 7

Hr. Nielsen

Læs mere om:
 • Anders Majgaard
 • David Falch
 • Gert Koustrup
 • Lars Vendelbo
 • Michael Malberg
 • Peter Obel
 • Number 1 Racing
 • Ring Djursland
 • 13/09/09 - Ring Djursland - Advan Cup
 • Danmarksmester i forklædning
 • David Falch kan vinde DM-guld på Ring Djursland
 • David Falch vandt Danmarksmesterskabet i Advan Cuppen
 • Number 1 Racing ser fremad
 •  
   

  Advan Cup nyhederne på Motorsporten.dk er sponsoreret af:
   
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her