Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

FOTA vil hjælpe - FIA vidste det ville ske!

Formel 1 
30/07/09 

Overtager Epsilon Euskadi?
Samlingen af Formel 1-teams vil forsøge at redde stumperne af BMW Sauber teamet som bliver afviklet når sæsonen er omme. Hvem der skal overtage er ukendt, men der er et par muligheder. FOTA har meddelt at de aktivt vil gøre alt for at teamet kan overtages - ligesom det var tilfældet med Brawn GPs overtagelse af det forladte Honda team forud for denne sæson.
 

I en meddelelse som blev udsendt i dag er der enighed i FOTA gruppen om at der vil blive stillet support til rådighed for at kunne bevare teamet. Som det var tilfældet for Brawn, var der villighed til at stille en kundemotor til rådighed, hvor Ferrari og Mercedes var de to der bød ind på opgaven. Det samme kan blive tilfældet for en kommende køber af BMW Sauber teamet.

"FOTA teams'ene har talt sammen og er klar til at sikre den nødvendige support til det schweiziske team, hvis medlemskab i foreningen (FOTA) er godkendt, for at de kan fortsætte deltagelsen i Formel 1. Yderligere arbejder FOTA på muligheden for at kunne indsætte en tredje racer pr. team for at feltet ikke tørrer helt ud.

Forsmået ansøger står klar til at overtage

Da FIA udvalgte tre nye teams til 2010 var Epsilon Euskadi ikke på listen. Nu har de imidlertid muligheden for at overtage BMW Sauber teamet og de lufter da interessen. Da teamet fik at vide at de ikke var med i FIAs planer for 2010 men måtte stå på venteliste, arbejdede de langsomt videre med deres projekt - der dog mere ligger stille en rykker frem. Derfor er en mulig overtagelse af BMW-teamet interessant, eftersom hele infrastrukturen allerede findes og kan fortsættes. "Hvis chancen kommer vil vi angribe - ingen tvivl om det," siger Joan Villadelprat.

Meldingen er vand på FIAs mølle

Meldingen om BMWs farvel er lidt af et chok for sporten, eftersom teamet har været en af de bærende kræfter i Formel 1-krigen mellem FIA og FOTA. Alligevel kommer den nuværende finansielle krise til at spille yderligere ind. Netop et farvel fra BMWs side er præcis det som FIA ville undgå. De er derfor ikke langsomme til at give de øvrige teams skylden - og dermed også FOTA - for BMWs farvel. De beklager det, men hvis der var blevet lyttet til FIA noget tidligere var det ikke sket. Dermed er temaet for den netop overståede Formel 1-krig blevet bragt frem igen, og hvor FIA måske nok kom ud af den krig som taberne, har de fået et moralsk boost ved at deres antagelser måske alligevel var berettigede.

"FIA beklager BMWs melding om at trække sig fra Formel 1, men det er på ingen måde overraskende. Det har været tydeligt for alle at motorsporten ikke kan lukke øjnene for den økonomiske krise. Bilfabrikanterne kan ikke forventes at lægge store summer i Formel 1 når deres overlevelse afhænger af nedskæringer, lukninger og støtte fra skatteyderne. Det er derfor FIA forberedte reglementet til at skære omkostningerne drastisk ned," lyder det i en pressemeddelelse fra FIA og er en direkte lussing tilbage på FOTAs manglende lyst til at acceptere et budgetloft for 2010.

FIA mener endda at FOTA er skyldige i BMWs farvel. "Havde dette reglement ikke været stærkt modsat af en række teamchefter, ville BMWs farvel og andre lignende meldinger i fremtiden været undgået." Som nævnt har Toyota været meldt i den samme gråzone, ligesom også Renault lever på grænsen. Et af de to mærker er af FIA blevet udset til også at trække sig - hvis ikke nu, så indenfor kort tid. Forhandlingerne om næste års reglement er stadig i gang. Og nu har FIA så fået ekstra stærke argumenter for at få indført et budgetloft.

Benji

Læs mere om:
  • BMW Sauber F1 Team
  • Epsilon Euskadi
  • BMW forlader Formel 1
  • Formel 1 krigen er afblæst
  •