Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Formel 1 krigen er afblæst

Formel 1 
24/06/09 

Mosley taber - FOTA vinder
Rivaliseringen mellem FIA og FOTA skulle nu være afklaret. Det er meldingen fra Max Mosley efter at der har været afholdt flere møder mellem den pressede FIA præsident, Bernie Ecclestone og FOTAs formand, Luca di Montezemolo.
 

Krisen skulle derfor være afblæst. Det inkluderer at Max Mosley indvilliger i at trække sig som præsident når hans periode udløber til oktober. Derimod skal teams'ene komme tilbage under FIAs hat og underskrive en ny Concorde aftale der vil løbe frem til 2012. Den kunne også give indrømmelser til teams'ene i form af at få en større del af indtjeningen fra Formel 1.

Den officielle udtalelse fra FIA

"Alle nuværende deltagende teams har tilmeldt sig FIA Formel 1 verdensmesterskabet.

Der bliver ingen alternativ serie eller mesterskab og reglementet for 2010 og fremefter vil være 2009 reglementet, samt yderligere ændringer som blev besluttet forud for 29. april 2009.

Som en del af aftalen vil teams'ene indenfor to år reducere omkostningerne ved at deltage i mesterskabet til et niveau som det var i starten af 1990'erne. Fabriksteams'ene har accepteret at assistere de nye deltagere i 2010 ved at give teknisk assistance.

Fabriks teams'ene har derudover accepteret FIAs fortsatte rolle som sportens ledende organ. De har også accepteret de kommercielle arrangementet for FIA Formel 1 verdensmesterskabet indtil 2012 og har aftalt at genforhandle og forlænge denne kontakt inden slutningen af perioden."

Det fremhæves yderligere at Mosley netop af den grund ikke stiller op til genvalg - yderligere et krav fra FOTA.


Max Mosley ved et kig til Formel 2 løbet i Valencia
(Foto: FIA F2)

Dermed kan 'tabstallet' gøre op. Formel 1 sporten har været i uvished i de seks dage som krigen har varet. Og når alt kommer til alt så bliver det de store teams som kommre ud som de store vindere. Det er lykkedes dem at indtræde i 2010 mesterskabet med de forbehold som de stillede, men som FIA ikke ville acceptere. Hele arbejdet med budgetloftet har været en mærkesag for Mosley, men endte alligevel med at måtte give fortabt og forlade sit præsident-embede til oktober.

Max Mosley har været FIA præsident siden 1993.

Benji