Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ingen aftale – endnu

Formel 1 
24/05/09 

FIA og FOTA afholdte i fredags et krisemøde hvori parterne forsøgte at finde en fælles løsning så, specielt de store teams er villige til at forpligte sig til næste års Formel 1 verdensmesterskab, men trods ihærdige forhandlinger er der stadig ingen aftale på plads
 

3 teams er indtil videre villige til at forpligte sig til næste års Formel 1 verdensmesterskab, dette drejer sig om; Force India, Williams og overraskelsen, BMW-Sauber.

BMW-Sauber er dermed det eneste fabriksteam der er parate til at deltage i et mesterskab hvori FIA regulerer teamets årlige budget, dette er bestemt ikke den vante tone fra de andre bilfabrikanter.

”Hvad slutresultatet bliver af disse forhandlinger vi har i øjeblikket ved jeg ikke, men BMW-Sauber støtter FIA’s ide om at reducere omkostningerne, det kræver samarbejde fra alle parter, men jeg er overbevidst om at dette er den rette vej for fremtiden”, udtaler BMW’s tyske motorsportschef Mario Theissen.

BMW’s traditionelle ærkefjende Mercedes-Benz er endnu ikke villige til at tilslutte sig ideen med budgetreglementet, men det rygtes at den tyske bil gigant hellere vil deltage under budgetreglementet, end overhovedet ikke at deltage.

Men faktum er, at der endnu ikke er særlig stor opbakning fra mange af de andre teams, Ferrari, Toyota, Red Bull og Renault, er hovedsageligt dem der virkelig spænder ben for FIA og Max Mosley.


Det er ikke kun på banen der sker ting og sager, bag kulisserne og alle reklameskiltene kæmpes for tiden en magtkamp om Formel 1's fremtid
(Foto: williams-f1)

De fleste teamchefer ønskede ikke at udtale sig efter fredagens møde mellem FIA og FOTA, men Ferrari’s Luca di Montezemolo havde dog følgende kommentar:

”Det var et langt og konstruktivt møde, men vi kom ikke til nogen endelig brugbar konklusion, der vil være endnu et møde i morgen”, udtaler di Montezemolo og uddyber:

”Hvad FOTA ønsker af FIA og Formel 1, er et Formel 1 verdensmesterskab der forbliver som det Formel 1 vi kender i dag, vi ønsker ikke et mesterskab hvor reglementet konstant bliver ændret, vi ønsker stabile regler og ens regler for alle”, siger di Montezemolo der også er præsident for FOTA.

De teams der indtil videre ikke har forpligtet sig til 2010 sæsonen har indtil 29. maj 2009 til at sende deres tilmeldings formular, hvis de ikke møder denne deadline risikere de at deres plads på deltagerlisten bliver taget af et andet team.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Balladen fortsætter
  • Ferrari vil forlade Formel 1
  • FIA indfører ”budget reglement”
  •