Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Ferrari vil forlade Formel 1

Formel 1 
12/05/09 

Et trist kapitel i international motorsport kan blive skrevet fra næste år, bliver det nye ”budget reglement” indført har Ferrari i dag offentliggjort at det italienske super team, og Formel 1 sportens eneste originale team, er færdig med at deltage i Formel 1
 

Ferrari har længe været ude med riven, men nu kan det være slut for Enzo Ferrari’s mesterværk der har kørt i Formel 1 siden 1950.
Ferrari har offentliggjort at de ikke agter at deltage i motorsportens absolutte kongeklasse hvis det nye budget reglement bliver indført til 2010 sæsonen.

Ferrari skrev tirsdag i en pressemeddelelse:

”Det vigtigste for Ferrari i forhold til Formel 1 er stabile regler, total opbakning fra FOTA’s side og en konstant søgen, på en retfærdig måde, for at nedsætte budgetterne i sporten, Ferrari ønsker de samme regler for alle deltagende teams, - hvis disse hovedpunkter ikke bliver opfyldt, har Ferrari ingen interesse i at deltage i 2010 Formel 1 verdensmesterskabet”, skriver Ferrari i det, der må betragtes som en af motorsportens mest opsigtsvækkende pressemeddelelser nogensinde.


Ferrari truer nu med at forlade Formel 1, det italienske storteam har deltaget siden klassen blev introduceret i 1950
(Foto: bridgestone-motorsport)

Deltagertilmeldelse til 2010 sæsonen skal senest være sendt til FIA den 29. maj 2009, både Toyota og Red Bull har allerede meldt ud at de, ligesom Ferrari, ikke vil deltage i næste års Formel 1 verdensmesterskab hvis ”budget reglementet” ikke bliver droppet.

Dermed kan vi reelt stå med et Formel 1 mesterskab uden nogen bilfabrikanter involveret.
Truslen fra bilfabrikkerne har efterhånden stået på i mange år, senest lykkedes det dog Bernie Ecclestone, at få overtalt bilfirmaerne om ikke at danne deres eget alternative mesterskab (gennem GPWC serien), men i stedet at forblive i det eksisterende FIA Formel 1 mesterskab, dette skete på baggrund af at bilfirmaerne havde startet deres egen organisation der skulle skabe et nyt mesterskab, ideen blev dog aldrig sat i værk.

Men med Ferrari’s udmelding synes tæppet virkeligt at være blevet trukket væk under FOM og FIA, FIA må forventes at revurdere "budget reglementet", og mon ikke truslen fra Ferrari og de andre bilfirmaer er for stor til at ignorere?

Dermed ser den politiske magtkamp ud til at fortsætte. Efter balladen med GPWC, truslen fra bilfirmaerne, var det lykkedes Max Molsey og Bernie Ecclestone at skabe nogenlunde ro mellem bilfirmaerne og de enkelte teams (FOTA) på den ene side og FIA/FOM på den anden side.
Roen benyttede specielt FIA med Mosley i spidsen, til at gennemføre en del radikale regelændringer, men efter dagens udmelding fra Ferrari synes magtkampen atter at blusse op, i kampen om det sidste ord i verdens dyreste sport.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  • FIA indfører ”budget reglement”
  •