Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Formel 1

Jenson Button til Toro Rosso?

Formel 1 
09/12/08 

Med den overraskende øjeblikkelige lukning af Hondas Formel 1 team, står både Jenson Button og Rubens Barrichello uden arbejdsgiver pt. Hvad gør de?
 

Jenson Button og Rubens Barrichello står uden arbejdsgiver efter at Honda har lukket sit Formel 1 team, og for så vidt også sat det til salg. Derfor skal de to kørere ud at finde et nyt job. Allerede inden lukningen sagde Rubens Barrichello at et job hos Toro Rosso kunne være aktuelt, og så vidt vides har der også været kontakt. Der afsøges dog også andre muligheder. Men hvad med Jenson Button?

Han er nu også sat i forbindelse med Toro Rosso. Og han er måske mere interessant for Toro Rosso end Rubens Barrichello. Rubens Barrichello har godt nok mere erfaring, men har til gengæld alderen mod sig. Jenson Button har endnu ikke rundet de 30 år og har ydermere den fordel at han kender Franz Tost som idag er på en højt placeret post i Toro Rosso teamet. De to arbejdede sammen i Williams-BMW teamet tilbage omkring tusindårsskiftet.

Der er dog adskillige ting der skal afklares. Toro Rosso skal være interesseret i at tage en næsten aldrende kører ind i folden. Desuden afventer mange hvad der sker med Honda teamet. Teamet er for så vidt sat til salg, og allerede nu er David Richards og hans Prodrive selskab, sat i forbindelse med en overtagelse. Ude i den store verden bliver denne forbindelse nævnt flere og flere gange. Og skulle det ske at David Richards og Prodrive overtager Honda teamet, vil det faktisk blive til et gensyn. David Richards har været teamchef for Honda for år tilbage.

Hos Honda er man selvfølgelig ked af udviklingen. Men i forholdet til Jenson Button er der en løsning på vej. Honda har stadig en kontrakt med Jenson Button, men da teamet officielt er lukket, tilbyder man Jenson Button en kompensation fordi man ikke kan opfylde de kontraktlige forpligtigelser. Desuden har han fået lov til allerede nu at begive sig ud på markedet for at finde en ny arbejdsgiver. Den økonomiske løsning er en positiv handling ligesom frigørelsen af kontrakten er, men det kan blive svært at finde et sæde for det evige talent. En god kører der aldrig helt er slået igennem. Måske en tur omkring Toro Rosso kan vække nogle af de gemte aner.

Dons

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Rubens Barrichello
  •      ASETEK SIMSPORTS