Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

McLaren og Force India - vil de samarbejde?

Formel 1 
31/10/08 

Alt i mens at FIA og flere teams er uenige om en eventuel indførelse af standardmotorer i Formel 1, er et nyt samarbejde måske ved at blive etableret.
 

Efterhånden har flere teams meldt ud at de ikke er interesseret i ideen om standardmotorer, og er dermed på en måske alvorlig kollisionskurs med FIA som er kommet med dette forslag, i øvrigt med flere andre forslag som muligt alternativ.

Alt i mens det sker, så er der to parter som tilsyneladende er på vej til finde til en enighed. Det er Force India og McLaren som måske etablerer et samarbejde. Force India har ikke præsteret det forventede, og man er derfor begyndt at kigge på andre muligheder. Der har tilsyneladende i et godt stykke tid været ført forhandlinger med McLaren om en samlet pakke af bil og motorer.

Det der er nyt i det her er, at man tilsyneladende er nået så langt at der efterhånden kun mangler en underskrift. I hvert fald lader det til at man har søgt flere muligheder. Alt tyder i øjeblikket på at det bliver en samlet pakke fra McLaren. Ferrari har været inde i billedet som leverandør af motorer, gearkasser og KERS systemet. Men Ferrari har meldt ud at man ikke er tilfreds med sit KERS system - endnu - og har derfor tøvet med en udvidelse af kontrakten med Force India. Giancarlo Fisichella har ellers udtalt at han helst så at det blev Ferrari motorer der skal være i Force India bilerne, men det bliver sandsynligvis ikke til noget.

Modsat har McLaren ganske givet heller ikke været særlig begejstret over at skulle levere et chassis hvori der skulle sæde en fremmed motor, og da slet ikke en Ferrari motor. Sandsynligvis bliver det derfor en samlet pakke Force India og McLaren bliver enige om.

Force India teamejer, Vijay Mallya, har endda udtalt at han skal mødes med Ferrari for at aftale en eventuel kompensation. Force India har en flerårig aftale med Ferrari som risikerer at blive opsagt hvis aftalen med McLaren går i orden. Vijay Mallya siger endda også at det ikke vil være noget problem, og at han og Ferrari ikke skal ligge i krig med hinanden på grund af denne udvikling. Man kan derfor gå ud fra at det er så godt som sikkert at Force India i næste sæson anvender McLaren Mercedes pakken. Dog mangler vi endnu den officielle bekræftelse - eller afkræftelse - som Vijay Mallya har lovet kommer lige omkring det brasilianske Grand Prix.

Dons

Læs mere om:
  • Force India
  • McLaren Formula 1
  • Force India i samarbejde med McLaren
  •