Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Trulli hurtigst

Formel 1 
27/09/03 

Mens VM frontkæmperne havde en lidt skuffende dag på Indianapolis, så havde Jarno Trulli en storartet tidskørsel. For en gangs skyld var det en mere end spændende tidskørsel fredag, hvor banen hele tiden blev hurtigere, indtil det begyndte at regne.
 

Regnen kom cirka halvvejs gennem kvalifikationen og gik ud over den bagerste del af feltet, hvor kun Toyotaerne for alvor ellers ville kunne have blandet sig i toppen. Men den første halvdel af kørerne gik fri af vandet og det gav en spændende tidskørsel.

Den store duel var mellem de tre første på banen, Michael Schumacher, Montoya og Raikkonen. Montoya vandt den interne duel mellem VM duellanterne. Ofte slutter det spændende i fredagens tidskørsel efter de fire - fem første har været på banen. Men ikke i dag. Da Ralf Schumacher, efter sin lille pause, kom på banen som fjerde mand og var klart hurtigst, kunne man fornemme at det måske ikke var helt ovre endnu.

Barrichello var næste mand på banen og han havde fart på. Også han var hurtigere end alle andre. Så kiggede man spændt mod Renault pitten hvor vinderen fra Ungarn var ved at gøre sig klar, men Alonso skuffede lidt, men fik alligevel placeret sig foran Michael Schumacher. Men ved anden sektor var han klart den hurtigste, men på det sidste stykke vej, tabte han alt for meget.

Coulthard leverede en god præstation og var hurtigere end Raikkonen og Michael Schumacher. På det tidspunkt stod det for alvor klart at banen hele tiden blev hurtigere. Det var derfor ikke uden forventninger at man fulgte Jarno Trullis ud på banen.

Og han formåede at leve op til forventningerne. Allerede ved første splittid var han hurtigst og sådan fortsatte han og endte med en tid der var 0.269 sekund hurtigere end Barrichello. En fantastisk præstation af Trulli.

Nu havde vi haft de otte kørere fra de fire store teams, og den eneste der måske kunne blande sig blandt dem var næste mand på banen, Mark Webber i Jaguar. Og også han levede op til alle forventninger og alle rygter der går om ham i øjeblikket. Med en tid som trediehurtigst endte han foran alle VM bejlerne.

Kort efter kom regnen, og det var selvfølgelig ærgeligt for Toyota, som nok var det eneste team af de bagerste der kunne have blandet sig i toppen.

For Kiesa blev det til en fornuftig plads som nummer 19 af de 19 der satte en tid. Ingen grund til at satse i sit første møde med regnvejr. Desværre var det hans holdkammerat Jos Verstappen der var manden uden en tid, hvorfor det er svært at bedømme Kiesas præstation.

Se også:
Tiderne fra 1. kvalifikation

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • 28/09/03 - Indianapolis Motor Speedway - Formel 1
  •