Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
20/09/23 

Mikkel Jensen vinder på Indianapolis Motor Speedway
Point til Kevin Magnussen i Singapore
3 x sejr til Theodor Jensen på Padborg Park
Noah Strømsted gør stærk debut i FRECA
Kasper H. Jensen nu i TCR-føring
David Walther nr. 12 i COTF-mesterskab
Hold øje med danskerne i 4 Hours of Spa
Kevin Magnussen - Japans Grand Prix
Fire Formel-drenge på Jerez
Buus på Red Bull Ring
 


(Foto: TDS Racing)

Siden sidst
Mikkel Jensen vinder på Indianapolis Motor Speedway
Mikkel Jensen, som kører med i IMSA-mesterskabet, kørte i weekenden femte afdeling af det amerikanske mesterskab på Indianapolis Motor Speedway.
Jensen kvallede sig som 3’er og kørte et stærkt løb, hvor han kørte en sejr hjem. Med denne sejr i hus betyder det nu, at Mikkel Jensen fører mesterskabet i LMP2-klassen. Der er kun én afdeling tilbage af mesterskabet, som køres d. 11.-14. oktober.
Mikkel Jensen kører for teamet, TDS Racing, og deler bil med Steven Thomas.
Læs mere her

 


Siden sidst
Point til Kevin Magnussen i Singapore
Til Singapores Grand Prix i weekenden var Kevin Magnussen med i toppen, da han i lørdagens qualifying havde farten til at være med i Q3, hvor det blev til en P6.
I søndagens løb var Magnussen med i top-10 i starten af løbet, røg længere ned senere i løbet men endte med at køre sig længere op igen. Dette resulterede i, at han endte på en 10. plads og dermed fik hevet et point med hjem.

 


Siden sidst
3 x sejr til Theodor Jensen på Padborg Park
I det danske Formel 4-mesterskab blev der i weekenden kørt femte afdeling af mesterskabet. Det blev afviklet på Padborg Park i form af en tidtagning og tre heat. I tidtagning var det Theodor Jensen, som satte pole, og de tre heat var det igen Jensen, som med sin overlegenhed tog tre sejre.
Der er nu en afdeling tilbage af mesterskabet, og det er Mikkel Gaarde Pedersen, som fører mesterskabet med 42 point ned til Magnus Falk Pedersen på andenpladsen.
Læs mere her

 


Siden sidst
Noah Strømsted gør stærk debut i FRECA
Formel-køreren, Noah Strømsted, som ”til daglig” kører med i det spanske Formel 4-mesterskab, gjorde i weekenden debut i formelserien, Formula Regional European Championship by Alpine (FRECA), som blev kørt på Monza-banen.
Strømsted viste god speed og blev P3 og P6 i weekendens to qualifyings. I søndagens Race 1 endte Strømsted med at måtte udgå, men i Race 2 så det helt anderledes ud, da den unge dansker kørte en sjetteplads hjem ud af et felt på hele 34 kørere. Derudover tog han også sejren i rookie-klassificeringen i Race 2.

 


Siden sidst
Kasper H. Jensen nu i TCR-føring
Til det årlige Padborg Night Race, blev der i weekenden kørt næstsidste afdeling af det danske TCR-mesterskab.
Kasper H. Jensen var weekendens topkører, som tog en sejr i første heat og i finaleheatet. Efter weekenden resultater har Kasper H. Jensen nu indtaget mesterskabsføringen. Jan Magnussen, som førte mesterskabet inden weekendens løb, er røget ned på en fjerdeplads i mesterskabsstillingen.
Finaleafdelingen køres d. 29/9. - 1/10. på Jyllandsringen.

 


Siden sidst
David Walther nr. 12 i COTF-mesterskab
I karting-serien, Champions of the Future Euro Series, blev finaleafdelingen afholdt i weekenden på den italienske bane, Franciacorta.
Her kørte David Walther med i OK, og i OK Junior kørte Oliver Fodor Rasmussen, Marco Garst og Niklas Vejen med. Walther startede nr. 32 i finalen og fik kørt sig helt på en 12. plads og ender også mesterskabet på en 12. plads. De tre OK Junior-drenge kvalificerede sig ikke til finalen.

 


Det sker
Hold øje med danskerne i 4 Hours of Spa
European Le Mans Series kører den kommende weekenden på Spa-Francorchamps til 4 Hours of Spa.
Af danskere, kører Peugeots Junior-kører, Malthe Jakobsen, med i LMP2 Pro/Am-klassen, i LMP3-klassen kører Valdemar Eriksen med og i LMGTE-klassen deler Nicki Thiim, Gustav Dahlmann Birch og Jens Reno Møller bil, hvilket Nicklas Nielsen, Conrad Laursen og Johnny Laursen ligeledes gør i samme klasse.
Løbet køres på søndag d. 24. kl. 11:30 og kan ses live på europeanlemansseries.com.

 


Det sker
Kevin Magnussen - Japans Grand Prix
Det er blevet tid til det Japanske Grand Prix, som køres den kommende weekend på Suzuka International Racing Course.
Det er 2023-sæsonens 17. runde, og dette er selvfølgelig med Haas køreren, Kevin Magnussen, i spil.
Læs mere og find tidsplan her

 


Det sker
Fire Formel-drenge på Jerez
Fire danske drenge skal den kommende weekend køre løb på den spanske bane, Jerez. Der køres løb i de to Formel-serier, Eurocup-3 og F4 Spanish Championship.
For Eurocup-3 er det sæsonens femte afdeling, og her kører Sebastian Gravlund og Sebastian Øgaard med, begge to for det hollandske team, MP Motorsport.
I den spanske Formel 4-serie kører Noah Strømsted med hos det spanske team, Campos Racing, og Theodor Jensen kører med hos det franske team, Saintéloc Racing. Det er sæsonens fjerde afdeling, som køres.
De to løbsserier køres d. 23.-24. sep., og kan begge ses live på YouTube:
Eurocup-3 YouTube-kanal
F4 Spanish Championship YouTube-kanal

 


Det sker
Buus på Red Bull Ring
Bastian Buus kører 13. og 14. afdeling af Porsche Carrera Cup Deutschland den kommende weekend på Red Bull Ring. Buus ligger nr. 2 i mesterskabet med 64 point op til 1’eren, Larry ten Voorde, og 14 point ned til 3’eren, Loek Hartog.
Race 1 køres på lørdag d. 23., og Race 2 køres på søndag d. 24. Det hele kan ses på live på Viaplay.


Læs mere om:
 • Bastian Buus
 • Conrad Laursen
 • David Walther
 • Gustav Birch
 • Jens Reno Møller
 • Johnny Laursen
 • Kasper H. Jensen
 • Kevin Magnussen
 • Malthe Jakobsen
 • Mikkel Jensen
 • Nicki Thiim
 • Nicklas Nielsen
 • Noah Strømsted
 • Sebastian Gravlund
 • Sebastian Øgaard
 • Theodor Jensen
 • Valdemar Eriksen
 •