Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
02/08/22 

Weekenden bød på de sidste store baneløb på europæisk grund inden en tiltrængt sommerferie i august. I Ungarn kørte Frederik Vesti sit måske bedste løb i Formel 2 mens Kevin Magnussen og Haas debuterede en opgraderet model af VF22.
Og så skrev Michelle Gatting og Christian Lundgaard motorsportshistorie på Spa og i Indianapolis.
 

Siden sidst
Lørdag historieskrivning i Indianapolis
Christian Lundgaard sikrede sit, og dermed Danmarks, bedste resultat nogensinde i IndyCar, da han lørdag kom i mål på andenpladsen i 13. afdeling af årets IndyCar mesterskab.
Løbet blev kørt på den tidligere Formel 1-bane i inderkredsen af den enorme oval hvor der hver maj køres Indy 500. Det var på denne bane Christian for ca. et år siden debuterede i IndyCar med en præstation der overbeviste RLL Racing om der skulle skrives kontrakt med den 21-årige østjyde.
Med lørdagens resultat udbyggede Christian Lundgaard sin føring i det prestigefyldte rookie-mesterskab.
Læs mere og se highlights her

Siden sidst
Og søndag historieskrivning i Belgien
Kun et par uger efter hun skrev historie i WEC tilføjede Michelle Gatting endnu et kapitel til bogen om kvindelige racerkørere. Sammen med kollegerne Frey, Bovy og Pin vandt den danske racerkvinde klassen Gold Cup ved det store 24-timers løb for GT3-biler på Spa-Francorchamps i Belgien.
Det er første gang et rent kvindehold vinder en af klasserne i det traditionsrige løb, der blev kørt første gang i 1924.

I generalklassementet blev bedste dansker Nicklas Nielsen og hans Ferrari-team med en niendeplads, tæt fulgt af ”DaneTrain” Aston Martin med Marco Sørensen/Nicki Thiim på tiendepladsen.

Desværre udgik en af forhåndsfavoritterne Michael Christensen med sit Porsche-hold med mekanisk defekt.

Se hvor de øvrige danskere sluttede resultatlisten her: TotalEnergies 24 Hours of Spa
Læs mere og se highlights her

Siden sidst
Stærk kørsel af Vesti i Ungarns F2-Grand Prix
Frederik Vesti fortsætter stimen af gode resultater FIA Formula 2 Championship. På Hungaroring i Ungarn blev det til P5 i sprintløbet og P4 i hovedløbet. Især i sidstnævnte imponerede Frederik ved trods en tidsstraf på fem sekunder at køre sig meget tæt på en podieplads.
Med resultatet avancerede danskeren til P6 i den samlede stilling før sommerpausen.

I Formel 1 var Kevin Magnussen igen uheldig med et mindre sammenstød på første omgang, der betød et uplanlagt pitstop. Resultatet blev P14.

Læs mere og se highlights her

Siden sidst
Danskere til generalprøve i Napoli
VM i karting skal i år afvikles 18. september på Sarno-banen ved Napoli. I weekenden var der opvarmningsløb på banen, og tre danskere havde taget den lange tur til Syditalien, og David Walther (OK) og Tobias Clausen (OK Junior) nåede begge finalen, mens Louis Leveau var ”lige ved og næsten” i OK Junior.
I klassen Mini nåede Matteis Stigsen også finalen.
Se resultater her hos WSK

Det sker
Gaderace i Music City
Både IndyCar med Christian Lundgaard og Indy Lights med Christian Rasmussen og Benjamin Pedersen er i aktion den kommende weekend, når der for anden gang køres race i gaderne i Nashville, countrymusikkens Holy Grail.
Løbene, der køres under overskriften Big Machine Music City Grand Prix, afvikles søndag for begge kategorier; se tidsplanen på Indycars hjemmeside på linket herunder (amerikansk tid).
IndyCar-løbet kan som altid følges direkte på TV3 Max.
Få mere info her hos Indycar

Det sker
WeatherTech på Road America
Det amerikanske sportsvognsmesterskab WeatherTech Sportscar Championship (IMSA)vil ikke stå tilbage for formelracerne, og afvikler en mesterskabsafdeling på legendariske Road America i Wisconsin. Også her er der dansk deltagelse.
I LMP2 er High Class Racing med Anders Fjordbach/Dennis Andersen til start, mens unge Malthe Jakobsen er hasteindkaldt til LMP3 af Sean Creech Motorsport. Også dette løb køres søndag d. 7. august.
Læs mere hos IMSA her

Det sker
Racerelite og velgørenhed på Bellahøj
Weekenden byder også på topunderholdning herhjemme i form af CHGP, hvor der bl.a. køres TCR Denmark, Legend Cars, historiske biler samt Royal Pro/Am og velgørenhedskørsel i Race for Riget.
TCR kan følges på YouTube her

Læs mere hos chgp.dk


Læs mere om:
  • Christian Lundgaard
  • Frederik Vesti
  • Kevin Magnussen
  • Michael Klitgaard Christensen
  • Michelle Gatting
  • Nicklas Nielsen
  •