Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Diverse Motorsport

DASU Elitenyt

Diverse 
18/08/21 

Christian Lundgaard fik uventet debut i det amerikanske modsvar til Formel 1: IndyCar. Optakt til Le Mans og flot resultat i FIA Academy
 


Christian Lundgaard fik uventet debut i det amerikanske modsvar til Formel 1: IndyCar.
(Foto: Chris Jones)

Siden sidst

Flot debut til Lundgaard

Med kun en enkelt dags test som ballast fik Christian Lundgaard uventet debut i det amerikanske IndyCar mesterskab. Det skete oveni købet på den ikoniske Indianapolis Motor Speedway, og danskeren leverede en fremragende præstation. I kvalifikationen satte han sensationelt fjerdebedste tid, og fulgte op med P12 i løbet.
Læs mere her på motorsportdanmark, hvor du også kan se highlights.

Top-5 i Adria

Danmarks repræsentant i FIA Karting Academy David Walther leverede en flot præstation ved anden afdeling af mesterskabet. Her blev det til en femteplads i finalen på banen i Adria, Italien.
Samlet er David P13 med en runde resterende.

Grundtvig på Silverstone

Sjette runde af det britiske F3 Championship blev afviklet på Silverstone. Mikkel Grundtvig sikrede tre pointgivende placeringer, og er samlet P14.
På begæring af FIA har det hæderkronede mesterskab skiftet navn til GB3.

Le Mans-testdag

De fleste af de danske deltagere i årets Le Mans deltog i den officielle testdag den forgangne søndag.
Læs reaktioner fra bl.a Kevin og Jan Magnussen samt Anders Fjordbach her.

Se tiderne for den samlede testdag her (åbner pdf).


(Foto: Gary Parravani / www.xynamic.com)

Det sker

Tid til the Big One!

Verdens største motorløb kalder nogen det, og der er noget om snakken. Den kommende uge står i Le Mans 24 Heures tegn når det klassiske langdistanceløb i det nordvestlige Frankrig afvikles for 89. gang.
Løbet blev første gang kørt i 1923, og bortset fra krigsårene samt 1968 har løbet været kørt lige siden, selv sidste år under corona.

I 2020 var det uden tilskuere, men i år er der åbnet op for disse; dog i begrænset omfang. Det er for at gøre dette muligt løbet er flyttet fra sin sædvanlige dato i juni til august, og der vil være såvel danske tilskuere som flagdommere på plads.

Og ikke mindst danske kørere. Hele 10 danskere er til start blandt de i alt 186 kører på La Sarthe, som banen også kaldes. Dermed tangeres rekorden fra 2006.
Som bekendt består løbet af to hovedkategorier; prototyper og GT-racere, som igen er opdelt i to undergrupper.

Danmark er ikke repræsenteret i kongeklassen LMH, men i ”den lille” prototypeklasse LMP2 er danske High Class Racing til start med hele to biler. Størst interesse er der om bilen med Jan og Kevin Magnussen, der har selskab af Anders Fjordbach. Det er opfyldelsen af en livsdrøm for Magnussen-klanen der hermed går i opfyldelse. I den anden High Class Racing er Dennis Andersen og Marco Sørensen til start, og de får som tredje mand på bilen amerikaneren Ricky Taylor.

I GT-klasserne er der ligeledes fem danskere til start. I GT Pro deler vinderen fra 2018 Michael Christensen fabriksbil #92 fra Porsche, mens Nicklas Nielsen, Mikkel Jensen, Michelle Gatting (alle for Ferrari-teams) samt Nicki Thiim (Aston Martin) alle er blandt favoritterne i GT Am.

Træning og kvalifikation begynder onsdag og torsdag og kan følges på Eurosport, mens selve løbet starter kl. 16 lørdag, og kan følges på Eurosport og TV2.

Endelig streames løbet på fiawec.com (kræver abonnement)

Se mere på løbets hjemmeside lemans.org

Malthe også på Le Mans

Det unge Team Danmark talent Malthe Jakobsen er til start i rammeprogrammet op til hovedløbet på Le Mans, når han deltager i løbsserien Road to Le Mans. Malthe kører for sit faste LMP3-team RLR M Sport, hvor han deler bil med englænderen Michael Benham. Der køres to løb, hvoraf det andet afvikles lørdag kl. 12:15 og kan følges på Eurosport

Sommerpausen forbi for Rasmussen

Efter en sommerpause er Christian Rasmussen igen til start når næste afdeling af Indy Pro 2000 mesterskabet køres den kommende weekend. Det sker på Gateway-ovalen i Illinois, og det er dermed anden gang i år feltet skal i aktion på en ovalbane. Med fire resterende runder fører Christian mesterskabet klart. Se https://www.indypro2000.com/

GP Danmark på FDM Jyllandsringen

Årets største løb på FDM Jyllandsringen, GP Danmark, finder sted den kommende weekend. Der er åbent for tilskuere, og på programmet er bl.a. talentklassen Formel 4, TCR og Super GT.
Se hvordan du følger løbene på seriernes hjemmeside.
Mere info på banens hjemmeside her.

DM i Thy

Thy Karting Center ved Hanstholm lægger den kommende weekend asfalt til årets Danmarksmesterskaber i karting. Der køres i klasserne Cadett Mini, Cadett Junior, OK Junior, OK og KZ.
Læg vejen forbi og se de kommende stjerner. Træning og indledende heats lørdag, finaler søndag.
Løbene vises på SPORT-Live


Bastian Buus i DASUs podcast Det ternede flag.

Hør podcast med Bastian Buus

Frisk fra målflaget i det største GT-løb i verden har vi unge Bastian Buus i studiet i podcasten Det ternede flag.

Det unge Kolding-talent er del af Porsches Talent Pool og gør det glimrende i sin kun anden sæson i international bilsport.

Med gode resultater i karting, herunder Dansk Super Kart-titel, satte Bastian sig i simulatoren hos Allied Racing, der udstillede til et løb i den tyske kartingserie, DKM. Det åbnede døren for en test i rigtig racerbil, og herefter var skiftet hurtigt en realitet.

Læs mere og lyt med her.