Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Anmeldelser af bøger, spil, CD'er, m.m.

Julegave-/ Mandelgave ide - MOTOmania 8 og Joe Bar Team 2

Anmeldelser 
28/11/17 

Det var en mørk og stormfuld aften, der lød et kraftigt ”dunk” i min postkasse… ”Hvad var nu det?? Arrgh, det er de der tegneserier med de tyske og franske ”knallertbøller…!” (som min gamle mormor altid kaldte de lokale MC´ere!)
 

Hey, væk med Thomas Treo (Danmarks mest negative anmelder på Ekstra Bladet) attituden og på med JA-hatten!

Jeg skal da indrømme, at jeg har glædet mig til november, hvor henholdsvis 8. ”udslip” af MOTOmania” og 2. udgave af den franske fætter ”Joe Bar Team” udkommer.

De skøre tyskere: ”Anthon Andenplads”, ”Hans Hæsblæs”, ”Bent Brembo”, ”Robert Røgslør” og sidst men slet ikke mindst ”Gustav Gedestyr” har jeg allerede i syv tidligere anmeldelser erklæret min uforbeholdne ”kærlighed” og beundring!

Den tyske tegner Holger Aue som fik sit gennembrud tilbage i midt halvfemserne, er ”far” til de fem skøre gutter. Tegneserien blev efterfølgende en fast del i det kendte tyske MC-blad ”Motorrad”. Igen-igen har jeg fået flere gode grin ved læsningen af seneste ”MOTOmania” og som sikkert nævnt (mange gange) før er jeg stor beundrer af Holger Aue´s tegnestil. Igen og igen kan man finde sjove deltaljer Det giver nok ikke meget mening, at referere indholdet fra ”MOTOmania 8”… det læserne selv opdage.

De varmeste anbefalinger herfra. Læsere af de foregående udgaver vil sikkert give mig ret og jeg håber nye læsere kommer til og kan se den gode humor. Der er fem ud af fem ”Gyldne tændrør” herfra.

”MOTOmania” har fået en fransk ”fætter”: ”Joe Bar Team”. Andet album i serien er klar her i november. Modsat ”MOTOmania” (maj og november), så udkommer ”Joe Bar Team” kun en gang årligt.

Stilmæssigt og især måden figurerne er tegnet på, ligner de to serier meget hinanden. Jeg må indrømme, at første gang jeg læste ”Joe Bar Team” troede jeg, at det var samme tegner! Men ”MOTOmania” tegnes af tyske Holger Aue og ”Joe Bar Team” af franske Stéphane Deteindre. Man kunne fristes til at tro, Stéphane har ”luret” lidt på Holger Aue´s formidable tegninger og historier ... der er en del ligheder, men det gør bestemt IKKE noget. Sjove/gode tegninger og et godt grin er vel altid velkommen??

I ”Joe Bar Team 2” er der lavet et tidsmæssigt hop på godt 20 år! I første album var heltene: ”Ebbe Emhætte”, ”Uffe Udkørt”, ”Benny Bundgas” og ”Tino Tyvstart”.

Nu er den ”nye generation” klar til at give baghjul!

Citat fra pressemeddelelsen: ”Her på tærsklen af det 21. århundrede blæser fornuftens vind de sidste rester væk, af fortidens galskab. Der pumpes vel ikke længere benzinblandet blod gennem ungdommens hjerter? Huh ? Bunch of pussies!... No way! Ungdommen har taget over, og de gamle gutter må kæmpe ekstra hårdt for at bibeholde deres image.”

De nye gutter: Bob ”Harley”(HD 883 Sportstrack), Tommy ”Tilt” (Yamaha 600 XTE ”Supermotard”) og Palle ”Patron” (Yamaha 1200 V Max) udfordrer Ebbe, Uffe, Benny og Tino som i ”Joe Bar Team 1” kørte på hhv.: Norton 850 Commando, Honda CB 750, Kawasaki 750 H2 og Ducati 900 SS ( som jeg husker fra min ungdom (!), nogle af de sejeste MC´er dengang ). I ”Joe Bar Team 2”, er der ”nye boller på suppen”, nu kører ”de gamle” på: Honda CB 1000, Triumph 900 Daytona, Suzuki 750 GSX-RW og Ducati 900 SS… fede cykler som kan give ”knægtene” kamp til stregen!

Ups! Nu må det her ikke gå op i nørderi… alle med bare lidt benzin i årene og lidt god humør er da vist velkomne her… fede tegninger og sjove tekster gør det til god og hyggelig underholdning. Jeg er i en grad også her klar med fem gyldne tændrør af fem mulige!

De to omtalte tegneserie bøger er oplagte som mandel- eller julegaver til MC-folk eller andre med fart og humor i blodet!!

”MOTOmania 8” og ”Joe Bar Team 2” er begge i hardcover og ca. A4 format. 48 sjove sider.
Pris pr. bog 175.-

Bøgerne kan bestilles hos din lokale boghandler eller direkte ved forlaget: www.veterania.dk

Godt læselyst og god (h)jul !

Læs mere om både ”MOTOmania” og ”Joe Bar Team” på forlagets hjemmeside: Veterania.dk.


Quiz - Konkurrence

Dette anbefalelsesværdige album kan blive dit..

Vi har lavet en frisk lille Joe Bar Team Quiz, hvor du som Joe Bar Team/Veterania kender får muligheden for at deltage i konkurrencen om en "stribe" Joe Bar Team bøger, hvis du kan svare rigtigt på spørgsmålene.

Klik her for at komme til Joe Bar Team quizzen
For at kunne deltage i konkurrencen, skal du huske at skrive din e-mail ind, når quizzen er slut.

Red. 6/12: Konkurrencen er afsluttet og alle vinderne får tilsendt deres præmier direkte fra forlaget.


Them

Læs mere om:
  • ”Hold på hjelm og motorbriller!”
  • ”MOTOmania” 3 - De er tilbage !!
  • ”Sie sind wieder da…!”
  • Joe Bar Team - Den franske fætter
  • MOTOmania 7 - Et godt råd – husk tråd
  • MOTOmania på dansk
  • Motorsportens julegaveide-service: ”MOTOmania” 2
  •