Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

En straf og tæt på

Formel 1 
22/08/15 

Der er mange ting man kan straffes for i Formel 1. Allerede inden kvalifikationen på Spa Francorchamps i Belgien er en kører tildelt en straf og en anden har fået sin anden advarsel.
 

Max Verstappen har fået en straf for at skifte til sin femte motor efter fredagens fri træning. Toro Rosso køreren skal derfor starte ti pladser længere tilbage end den placering han køre sig til i kvalifikationen.

Den hollandske chauffør vil dog ikke starte sidst i feltet. McLarens Jenson Button og Fernando Alonso har allerede fået henholdsvis 25 og 30 pladser tilbage efter kvalifikationen. De har taget flere nye motorer i brug denne weekend.

McLaren benytter muligheden for at bruge flere nye motorer den samme weekend. På den måde skal de kun starte bagerst i dette ene løb og have to ekstra motorer til resten af sæsonen. Da McLaren tager flere nye motorer i brug i denne weekend, skal de også tage straffen for alle motorer i denne weekend.

En anden kører er nu tæt på en straf. Daniil Kvyat fra Red Bull har fået sin anden advarsel. Og fået en bøde på 10.000 Euro.

Officials på banen mener at Red Bull teamet har lukket Kvyat ud fra pitten for tæt på Felipe Massa, og dermed skabt en farlig situation.

Når en chauffør i Formel 1 har fået tre advarsler, så står han til en straf som består af at han skal rykke ti pladser tilbage efter hans sidste kvalifikation.

Selch

Læs mere om:
  • Daniil Kvyat
  • Fernando Alonso
  • Jenson Button
  • Spa-Francorchamps
  • 23/08/15 - Spa-Francorchamps - Formel 1
  •