Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kevin: Vi fik en god forståelse for bilen i dag

Formel 1 
14/03/14 

2014 Formel 1 sæson blev vækket til live i dag, med den frie træning på Albert Park der gav McLaren et første indblik i tempoet og potentialet i deres MP4 -29, der har opført sig pålideligt hele dagen, og gennemførte 115 omgange. Kevins program var designet til at give ham så meget kørsel som muligt. Som rookie, står han over for den vanskelige udfordring at få en helt ny bane ind under huden, samtidig med at han skal lære den bedste måde at bruge bilen og dets systemer over en race distance.
 

For Jenson Button, der har vundet det Australske Grand Prix tre gange, og som kender denne bane meget godt, var dagens opgave at lære bilen og dets systemer at kende. Specifikt har hans fokus været på at overvåge dæk slitage og hvor meget brændstof-besparende kørsel der kan opnås rundt på en bane, der tidligere har vist sig at give et særlig højt brændstofforbrug.


Kevin Magnussen
(Foto: McLaren)

Begge kørere var tilfredse med fremskridtene i dag, selv om de er enige om, at der stadig er mere arbejde i at få helt balance i bilen til resten af ​​weekenden.

Jenson Button, MP4-29-04
FP1: 1:32.357s (+ 0,517 s), 20 omgange, nr. 2.
FP2: 1:30.510s (+ 0,885 s), 33 omgange, nr. 5.

"Jeg nyder altid at køre på denne bane - den er ret så ujævn, og der er ikke plads til fejl, hvilket altid giver et sjovt løb!"

"Helt ærligt, så fungerer disse biler bedre end jeg havde forestillet mig, men søndagens løb vil være meget forskelligt. De lange ture var så ikke sjove som jeg havde håbet de ville være, fordi du har brug for at gemme en masse brændstof og det er en anderledes måde at køre - du letter på speederen meget tidligt, og der er masser af friløb rundt på banen."

"Men når den har en lav mængde brændstof tilbage, så er den virkelig sjovt at køre."

"Vores bils balance er der ikke helt endnu - vi kæmper stadig lidt i high-speed svingene. Ved lav hastigheds sving ser de rimeligt ud, og al vores elektronik fungerer godt. Jeg tror ikke, vores tempo er helt så godt, som det ser ud på tidstabellerne, men vi har fået en god forståelse af bilen og generelt vil jeg sige, det ser okay ud."


Jenson Button
(Foto: McLaren)

Kevin Magnussen, MP4-29-01
FP1: 1:32,847 (+ 1,007 s), 28 omgange, nr. 8.
FP2: 1:31,031 (+ 1,406 s), 34 omgange, nr. 9.

"For mig drejede dagen i dag, sig om at vænne mig til alt, tage det trin for trin, og sikre mig at jeg er på vej fremad og lærer hele tiden.

"Jeg har set Formel 1 biler på denne bane på TV i mange år, så det er underligt pludselig at køre her. Men det var en god fornemmelse at være derude på banen. Jeg nød det virkeligt."

"Der er helt sikkert et element af læring for mig i denne weekend, så det er godt at have Jenson ved siden af ​​mig. Han er så erfaren, og selvfølgelig er han meget stærk i denne bane. Jeg kan lære en masse af ham. Resten af ​​weekenden skal nok blive virkeligt interessant."

"Jeg er glad for, at vi har fået en masse gode oplysninger at gennemgå. Så nu er det tid for mig, at sidde ned og arbejde hårdt med mine ingeniører og resten af ​​holdet for at udvikle bilen frem til kvalifikationen i morgen. Vi tror ​​vi ved hvilken vej vi skal med bilen herfra, men som jeg siger, der er stadig masser af arbejde for os at gøre."


Kevin Magnussen
(Foto: McLaren)

Eric Boullier - Racing direktør, McLaren Mercedes
"Jenson viste, som sædvanlig, al sin flair og erfaring, der har bragt ham frem til tre grand prix sejre her på Albert Park [2009 , 2010 og 2012]. Som altid, har hans tilbagemeldinger været yderst værdifulde, og han har viderebragt en masse nyttig info, til vore ingeniører, forud for morgendagens sessioner."

"Som man ville forvente, står Kevin over for en stejlere indlæringskurve, men han udviklede sig hurtigt og sikkert hele dagen. Det er aldrig nemt at lære en ny bane, samt de mere snørklede sider af en ny bil, på blot et par timer, men han gjorde et stort stykke arbejde."

"Desuden, og opmuntrende, værdsætter han, at der er mere på vej - fx når man forsøger at trække det fulde potentiale ud fra et nyt sæt option dæk. Men han skal nok blive klar - det er bare et spørgsmål om at få mere erfaring. Jeg har været imponeret over hans fremskridt - både på banen og uden for den, hvor han fuldt ud erkender behovet for at gennemarbejde dagens data med sine ingeniører."

"I dag var forventeligt interessant. Flere hold ser hurtigere og mere konkurrencedygtige ud, end de gjorde i vinteren test, og den skarpe ende af feltet ser meget konkurrencedygtige ud."

"Vores mål vil være at fortsætte den læring vi startede i begyndelsen af året, og at gøre vores bedste for at få to sunde biler til målstregen på søndag. I disse tidlige løb, kan det være muligt at tjene ekstra point på pålidelighed alene - og derfor vil optimering af vores bilers pålidelighed fortsat være vores primære mål for denne weekend."

"For at opsummere: det har været en solid start, men det vigtigste forhold, jeg vil fremhæve, er at der er masser mere at komme efter - både i denne weekend, og for de kommende løb."


Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Kevin Magnussen
  • Albert Park
  • 16/03/14 - Albert Park - Formel 1 - FIA F1
  •