Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kimi Raikkonen til Renault

Formel 1 
29/11/11 

Meget overraskende bliver det Renault der får tilgang af den tidligere Formel 1-verdensmester Kimi Raikkonen. Finnen stoppede i 2009 efter at motivationen var gået i fløjten, men nu er lysten til Formel 1 vendt tilbage. Han har tidligere været sat i forbindelse med andre teams, men valget er faldet på Renault. Aftalen varer i to år - med alle de forbehold der nu kan være i en Formel 1-kontrakt.
 

De seneste to år har finnen været beskæftiget med WRC og har også snuset til NASCAR ved at par lejligheder. Det skete efter nogle sæsoner hvor han i tiden efter at være blevet verdensmester ikke rigtig fandt sig til rette i sporten, og derfor forlod han overraskende Formel 1 i 2009. Renault har sikret sig Raikkonen efter at forhandlingerne med Williams, som ellers så ud til at være favoritter til at føre ham tilbage til sporten, brød sammen. Og da Renault ikke kan benytte sig af Robert Kubica i begyndelsen af 2012-sæsonen, var det oplagt at forsøge at få Raikkonen til.


Raikkonen har udsigt til to år med Renault
(Foto: Lotus Renault GP)

"Jeg er glad for at vende tilbage til Formel 1 efter en pause på to år, og jeg er glad for at Lotus Renault GP tilbyder mig denne mulighed. Tiden i WRC har været meget brugbart for mig i min karriere som kører, men jeg kan ikke benægte at sulten efter Formel 1 har været stor," siger Raikkonen.

Renault skal i det hele taget også oppe sig i 2012, da den netop overståede sæson ikke var den helt store oplevelse for det franske team - som til næste år endeligt kan kalde sig for Lotus GP. Og med en humør-kører som Raikkonen skal der ekstra meget fokus på mandskabsbehandling i teamet.

Ganske interessant er det at der tidligere har været rygter om Renault og Raikkonen - rygter som går langt tilbage.

Benji

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  • Lotus Renault GP
  • Farvel Kimi
  • Kimi Raikkonen til Williams?
  • Kimi Räikkönen dropper Renault
  • Raikkonen og Kubica sammen hos Renault?
  •