Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Raikkonen og Kubica sammen hos Renault?

Formel 1 
16/07/10 

Lige siden Kimi Raikkonen stoppede i Formel 1, har rygterne svirret om hvornår han vil vende tilbage. Disse rygter har fået ny grobund efter at det er kommet frem at Mercedes GP chefen Norbert Haug, har været på besøg hos Kimi Raikkonen. Tilsyneladende er der flere teams der gerne ser Kimi Raikkonen tilbage i Formel 1 hos lige netop dem.
 

Angiveligt evaluerer Kimi Raikkonen på hans forsatte karriere. Efter afskeden med Ferrari, har han kørt i Citroens junior team i WRC. Trods rigtig god kørsel, har han også været ramt af forskellige uheld som har sat ham ud af klassementet ved flere lejligheder. Ingen er dog i tvivl om hans talent, heller ikke i rallysporten.

2010 var oprindeligt planlagt som et sabbatår fra Formel 1, hvilket jo ikke hindrer aktiviteter i en anden klasse, men efterhånden som 2010 er gået, så stiger interessen for Kimi Raikkonen igen på flere niveauer. Silly Season er især i Formel 1 blevet længere og længere, og Kimi Raikkonen har da også været nævnt adskillige gange i år. Angiveligt er 3 teams indtil videre interesseret i at få finnens underskrift. Det drejer sig tilsyneladende om Renault, Mercedes GP og Red Bull Racing.


Vender Kimi Raikkonen tilbage til Formel 1, og i hvilket team?
(Foto: Ferrari media)

Det er dog ikke særlig sandsynligt at det bliver Red Bull Racing. De har inden for de seneste uger forlænget med begge deres kørere. Så er der Renault og Mercedes GP tilbage. Renault har forlænget med Robert Kubica, mens der er endnu ikke er lavet kontrakt om en plads i teamets anden bil. Meget tyder på at Vitaly Petrov mister sit sæde efter denne sæson.

Mercedes GP er en anden interessant mulighed. Godt nok huserer Nico Rosberg og Michael Schumacher som kørere her, men spørgsmålet er om sidstnævnte er i teamet som kører i næste sæson. Selv har Michael Schumacher at han har en kontrakt med Mercedes GP der løber i 3 år, men hvilke klausuler og optioner gælder her? Jackie Stewart blandt flere, har indirekte anbefalet Michael Schumacher at stoppe.


Eller får rallysporten en ny chance?
(Foto: Citroen Press)

Dertil kommer at Norbert Haug hele tiden har været i kontakt med Kimi Raikkonen og som også har bekræftet at han fornyligt har besøgt Kimi Raikkonen. I sidste sæson var McLaren endvidere interesseret i at sikre sig Kimi Raikkonen, her blev det i stedet Jenson Button der sikrede sig et sæde. Martin Whitmarsh anbefaler dog Kimi Raikkonen på det kraftigste. Han har dog kørere på kontrakt, men vil ikke tøve med at få Kimi Raikkonen tilbage i McLaren teamet, når tingene flasker sig.

Skal man tro diverse rygter og iagttagelser, må det være op til Mercedes GP og Renault som de umiddelbare løsninger, at få et puslespil til at gå op for at sikre sig Kimi Raikkonen. Renault har det nok nemmest, men kan de skaffe pengene? Ellers bliver det måske juristerne der skal finde vej til et team for Kimi Raikkonen, hvis han ellers selv vil.

Dons

Læs mere om:
  • Kimi Räikkönen
  •