Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Intercontinental Le Mans Cup

Larbre forstærker sig til finalen i Kina

ILM Cup 
03/11/11 

Det franske Larbre Competition team som deltager i ”Intercontinental Le Mans cup” (ILMC) med en Chevrolet Corvette, får forstærkning til årets finaleløb.
Løbet køres på Zhuhai International Circuit i Kina og ”forstærkningen” kommer fra Larbre´s samarbejdspartner GM Motorsports officielle Corvette team i form af Olivier Beretta.
 

Olivier Beretta er en af de mest vindende GT-kørere med blandt andet seks klassesejre i LeMans deraf fire for Corvette Racing, senest i 2011 og tre ALMS titler i GT1 (sammen med bl.a. Jan Magnussen). Den 41-årige monegasquer (statsborger i Monaco!) har desuden 9 Formel 1 Grand Prix´er (Larrousse-Ford) på CV´et. Løbet i Kina bliver Olivier Beretta´s debut for Larbre, men parterne har allerede et godt kendskab til hinanden. Ved Le Mans testdagen forud for årets 24 timersløb, assisterede flere af Corvette Racings kørere her i blandt Beretta og ingeniører fra Pratt & Miller (Corvettes motorleverandør) med udvikling og set-up af Larbre´s Corvette.


Olivier Beretta
(Foto: Larbre Competiion)

Olivier Beretta: ”Jeg havde muligheden for at arbejde med Jack Leconte og Larbre team´et ved dette års Le Mans testdag. Fabriksbilerne var stadig i USA, da de havde kørt ALMS-løb i Long Beach en uge før og ikke kunne nå at komme til Frankrig. På grund af sammenfaldende løbsdatoer har det ikke været muligt før nu, at køre for Larbre. Der var derfor ingen betænkningstid fra min side da Jack (Leconte) ringede til mig. Jeg kender team´ets to normale kørere Julien Canal og Patrick Bornhauser ret godt. Med deres evner og erfaring er jeg sikker på, at vi kan kæmpe om sejren. De har vist konstant kørsel hele sæsonen og sammen med Gabriele Gardel har de jo allerede inden finalen i Kina vundet GTE-Am klassen i ILMC og på Le Mans i år!”


Jack Leconte
(Foto: Larbre Competiion)

Jack Leconte, Larbre Competitions teamchef:” Det er fantastisk, at Olivier deltager sammen med os på Zhuhai International Circuit. Hans store erfaring med Chevrolet Corvette gør ham til en ideel forstærkning af vores kører line-up i forsøget på at fuldende en flot sæson med en sejr i finaleløbet!”


Og det er bilen
(Foto: ALMS)

”For alle bilfabrikanter og især sportsvognsfabrikker er det hurtigt voksende kinesiske marked interessant. Hvad enten det er tyske, italienske eller amerikanske sportsvogne. Kina er stærkt på vej til at blive verdens næststørste marked for biler og især eksotiske sportsvogne, indtil videre kun overgået af USA. Derfor har GM og Corvette Racing besluttet, at støtte Larbre Competition, som er det eneste officiele Corvette ”partner-team”. En finale i et internationalt sportsvogns-mesterskab er jo det perfekte ”udstillingsvindue”!

Samarbejdet demonstrerer GM Racings engagement og forbindelse til Larbre Competition og nye projekter begynder at tage form. Hvad det er offentliggøres senere”, slutter monsieur Leconte.

Them

Læs mere om:
  • Julien Canal
  • Olivier Beretta
  • Patrick Bornhauser
  • Larbre Competition Team
  • Zhuhai
  • 13/11/11 - Zhuhai - ILM Cup
  •