Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1 - test

Barcelona test - tirsdag

Formel 1
Test 

08/03/11 

Otte teams havde indfundet sig på Circuit de Catalunya udenfor Barcelona i dag. Eller rettere der var 8 teams på banen i dag.
Fraværende var Ferrari, Mercedes og Williams. Sergio Perez satte dagens hurtigste tid, men fik den frataget da der efterfølgende viste sig at han havde taget en lidt for hurtig vej gennem en chikane.
 

I stedet var det Mark Webber der i sin Red Bull racer blev noteret for dagens hurtigste tid. Udover at få hurtigste tid, blev Mark Webber også noteret for flest kørte omgange.

Sauber teamet gjorde sig umiddelbart godt bemærket med super tiden af Sergio Perez, men det var der som nævnt ovenfor en årsag til. Man har sidenhen regnet ud at han ville være kørt en tid på ca. 1:23.8. Grunden til den hurtige tid var at han ville udenom en forankørende, og skar genvej gennem chikanen. Hos Sauber var man godt tilfreds med førstedagens test. Den bekræftede stort set de data man via simulationer havde regnet ud og opnået. En utæt hydraulikslange var ikke nok til at ødelægge Peter Saubers humør.

Lotus Renault havde både Vitaly Petrov og Nick Heidfeld på banen i dag. Nick Heidfeld led dog under virkningerne fra en kraftig forkølelse og måtte efter middagspausen lade Vitaly Petrov køre resten af dagens testprogram.

McLaren teamet havde Jenson Button i McLaren raceren. Og teamet gjorde sig bemærket lige fra første sekund. Man har bygget en lille 'bums' på snuden af bilen hvor støtte-stænger til frontvingen gik ud fra. Trods det noget spøjse udseende på bilen, så var Jenson Button meget tæt på Mark Webbers tider. Det viste sig at være et måleudstyr man havde gemt under 'bumsen'.

Hos Force India havde man en arbejdsdeling. Testkøreren Nico Hülkenberg skulle køre om formiddagen hvilket han gjorde med bravour idet han var en af de aller hurtigste. I eftermiddags var det så Paul di Restas tur og efter at have kørt sig ind på banen, kørte han ikke helt unaturligt hurtigere tider end Nico Hülkenberg, idet temperaturen steg i løbet af eftermiddagen.

Toro Rosso havde problemer. Efter ganske få omgange faldt en del af bilen og beskadigede både dæk og en af sidekasserne. Det kostede meget tid i pittet med reperation. Det var faktisk først over middag at man kunne indlede det egentlige testarbejde, ligesom man også øvede pitstops.

Team Lotus gjorde ikke det store væsen af sig, men var til gengæld skyld i et par røde flag i løbet af dagen. Tiderne som teamet fik kørt ind, var da heller ikke specielt imponerende.

Tirsdagens hurtigste tider:

Kører Team Tid Omg.
1. Mark Webber Red Bull 1:22.544 97
2. Jenson Button McLaren + 0.366 74
3. Vitaly Petrov Renault + 0.393 27
4. Sergio Perez Sauber + 1.573 90
5. Nick Heidfeld Renault + 2.191 20
6. Paul di Resta Force India + 2.495 38
7. Davide Valsecchi Lotus + 2.862 50
8. Sebastien Buemi Toro Rosso + 3.460 48
9. Nico Hülkenberg Force India + 3.486 31
10. Luiz Razia Lotus + 4.179 29
11. Jerome D'Ambrosio Virgin + 9.516 57
Dons

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Mark Webber
  • Vitaly Petrov
  • McLaren Formula 1
  • Red Bull Racing
  • Renault F1
  • Circuit de Catalunya
  •