Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Special Saloon Car

Ny vinder i Bel-Ray SSC Challenge

Special Saloon 
20/08/10 

Claus Christensen vandt IKKE begge løb ved weekendens afdeling af Bel-Ray SSC Challenge på Ring Djursland.
Har man fulgt lidt med i Special Saloon Car-klassen i år, har man ikke kunnet undgå at lægge mærke til klassens nye dreng, der har taget samtlige sejre - indtil nu. På Ring Djursland måtte han overlade øverste trin på skamlen til Aquila-køreren, Dennis Holbæk Pedersen, i det første af weekendens to løb.
 


Claus Christensen tog kun en enkelt sejr ud af to mulige.
(Foto: Gripping Media)

Efter en tidtagning lørdag, hvor både Dennis Holbæk, Jørgen Hansen og Johannes Graversen var hurtigere end Porsche-køreren, var den gule Aquila ikke til at hente for Christensen, der i første heat måtte se sig henvist til andenpladsen. "På langsiden trak han 4-5 billængder fra mig, så det var umuligt at prøve på noget", fortalte Porsche-køreren.

Jakob Borum og Christian Vejby nød en tæt fight om førstepladsen i SS2-klassen, men det blev Honda-køreren, der løb af med sejren, da Vejby forsøgte sig med et optimistisk udbremsningsforsøg for enden af langsiden, men i stedet måtte kæmpe for at holde BMW'en på banen. Nils Davidsen snuppede tredjepladsen i SS2-klassens første heat.

Forvirringen var total, da bilerne kørte ud til andet heat. Da alle biler holdt klar på gridden, kørte safety car i pit, og det tolkede Claus Christensen og Andreas Kjærgaard til at der skulle køres endnu en opvarmningsomgang. Det var ikke tilfældet, så de måtte trille en tur rundt på banen og tilbage til gridden - en Stop & Go-straf rigere.


Johannes Graversen og Jørgen Hansen på vej i synkron-spin.
(Foto: Gripping Media)

Ofte hører man at ældre mennesker kører langsomt og forsigtigt. Jørgen Hansen og Johannes Graversen er utvivlsomt blandt dansk motorsports ældste aktive kørere, men de kører hverken langsomt eller forsigtigt. Faktisk stod de to for en stor del af spændingen i andet heat. For enden af langsiden på anden omgang forsøgte Graversen sig med en sen nedbremsning, der var lige sen nok. Trods et heroisk redningsforsøg, ramte den røde Fiat X 1/9 Jørgen Hansens Renault Megane, og de to biler fik en synkron snurretur.

Trods snurreturen lykkedes det Graversen at bringe Fiat'en tilbage på en generel andenplads efter Claus Christensen, mens Jørgen Hansen måtte bruge kostbar tid for at få bilen startet igen, og sluttede på syvendepladsen.


Oliver Clarke fik debut på Ring Djurslands kuperede bane.
(Foto: Gripping Media)

Amerikanske Oliver Clarke var weekendens debutant, og mens teknikken holdt hele weekenden igennem, var der ikke så meget power i den flotte Mazda RX-7. Oliver havde til gengæld nogle flotte dueller med Niels Højby i første heat, og man kan godt forvente at Mazda'en bliver hurtigere.

Bel-Ray SSC Challenge

Gripping Media ApS

Læs mere om:
 • Claus Christensen
 • Dennis Holbæk Pedersen
 • Johannes Graversen
 • Niels Høiby
 • Hansen Racing
 • Sally Racing
 • Ring Djursland
 • 15/08/10 - Ring Djursland - Special Saloon
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her  ASETEK SIMSPORTS