Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Status quo på kørermarkedet

Formel 1 
28/05/10 

- Raikkonen færdig i Formel 1
”Silly season” er så småt ved at sætte i gear. Men der ser ikke ud til at komme de store rokeringer i Formel 1 feltet til næste år, specielt ikke hos de 5 top teams.
2007 verdensmesteren Kimi Raikkonen ser derimod ud til at være et færdigt kapitel i Formel 1.
 

Traditionelt sker der altid ting og sager når ”silly season” starter. Kørermarkedet i Formel 1 har de seneste par sæsoner været særdeles skiftende. Vi har de seneste 4 år skiftevis set nye kørere hos McLaren, Ferrari, Mercedes, Renault og Red Bull.
I år har kørermarkedet hos de 5 top teams været afhængigt, af specielt Red Bull Racing’s Mark Webber og Ferrari’s Felipe Massa, men som det ser ud her kort før Tyrkiets Grand Prix, kan begge kørere forventes at beholde deres nuværende Formel 1 sæde.

Dermed ser det også, ud til at 2007 verdensmesteren, finske Kimi Raikkonen’s Formel 1 karriere er færdig. Finnen der aldrig har været bleg for en vild fest, forlod sidste år Formel 1, for i stedet at køre rally med støtte fra Red Bull. Men med, Red Bull’s intentioner om at beholde australske Mark Webber, bliver den ledige plads hos teamet alligevel ikke til noget. Derfor har vi formentligt set det sidste til, et af de største talenter i Formel 1 i nyere tid.

I den seneste uge, har både Ferrari og Red Bull bekræftet, at de agter at beholde deres nuværende kørere, og dermed skal man næppe forvente de store kørerrokader til næste sæson.

Her følger en opsummering af de 5 top teams ”silly season for 2011 sæsonen:

McLaren:

Jenson Button:
Den regerende verdensmester har kontrakt med McLaren til næste år. Button skrev sidste år under på en meget økonomisk attraktiv kontrakt med det engelske storteam.

Lewis Hamilton:
Hamilton er synonym med McLaren, den iltre englænder forlader næppe McLaren foreløbigt.

Mercedes:

Michael Schumacher:
Der har været meget snak om Schumacher’s comeback i denne sæson. Men den legendariske 'skomager' har en 3-årig kontrakt med Mercedes, og trods en svær sæsonstart, er Schumacher ikke manden der er kendt for at give op. Han bliver hos Mercedes indtil hans kontrakt udløber.

Nico Rosberg:
Den 24-årige Rosberg havde næppe regnet med at få selveste Schumacher som holdkammerat da han underskrev drømmekontrakten med Mercedes sidste år. Mercedes er nu det bedste team Rosberg kan håbe på, Rosberg bliver formentlig også hos teamet i et stykke tid endnu.

Ferrari:

Fernando Alonso:
Spanieren regnes som Ferrari’s næste stjernekører. Alonso har lavet et par dumme fejl i år, og dette har bragt ham i modvind i den italienske presse, men Alonso selv har før udtalt, at han vil kører for Ferrari til hans Formel 1 karriere er slut. Så mon ikke han bliver hos Ferrari i en del sæsoner endnu?

Felipe Massa:
Massa har været en af nøglerne til 2011 kørermarkedet. Men med, Ferrari’s teamchef Stafano Dominicali, udtalelser om, at teamet bestemt regner med at beholde Massa til næste år, ser 2011 ”silly season” ud til at være gået helt i stå. Hvis rygterne taler sandt, så kører Felipe Massa også for det italienske team til næste år.

Red Bull Racing:

Sebastian Vettel:
Vettel drømmer om en fremtid hos Ferrari, men foreløbigt må den unge tysker nok nøjes med at drømme. Vettel der var forhåndsfavoritten til at tage dette års verdensmesterskab, er helt sikkert også at finde hos Red Bull teamet til næste sæson.

Mark Webber:
Webber har været rygtet til Ferrari i de seneste par uger. Men australieren der forud for denne sæson, var tilset rollen som 2. kører hos Red Bull, ser mere og mere ud til at underskrive en ny kontrakt med teamet. Webber's værdi på markedet er dog steget gevaldigt, efter de 2 sejre i Spanien og Monaco, derfor er der mulighed for at hans kontraktforhandlinger med teamet kan trække ud når de sidste nuller skal forhandles.

Renault:

Robert Kubica:
Med Massa’s nye kontrakt hos Ferrari, har polske Robert Kubica lige pludselig ikke så mange valgmuligheder. Polakken der har været sat i forbindelse med Massa’s Ferrari sæde, ser nu ud til at måtte finde sig i at køre Renault i endnu en sæson. Men som det er gået indtil videre i 2010, er dette måske heller ikke nogen dårlig aftale.

Vitaly Petrov:
Russeren der, udover penge, faktisk også bringer en rimelig stor pose talent med sig i Formel 1, er stadig en af de usikre kørere til næste sæson. Petrov har indtil videre kørt fornuftigt, så hvis alle brikkerne falder på plads, så kan han meget vel også køre Renault i 2010.

Sådan ser det ud hos de 5 store teams i Formel 1. Resten af feltet er mere usikkert, og derfor indgår de ikke i denne artikel, men en opdatering af hele Formel 1 feltets rokeringer kan forventes engang i september måned her på Motorsporten.dk.

Jacob Carsting

Læs mere om:
 • Felipe Massa
 • Fernando Alonso
 • Jenson Button
 • Kimi Räikkönen
 • Lewis Hamilton
 • Mark Webber
 • Michael Schumacher
 • Nico Rosberg
 • Robert Kubica
 • Sebastian Vettel
 • Vitaly Petrov
 • McLaren Formula 1
 • Mercedes GP
 • Red Bull Racing
 • Renault F1
 • Scuderia Ferrari
 •