Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Kinas GP - Racerapport

Formel 1 
18/04/10 

Sejr til Jenson Button i kinesisk regn
Vejret var igen den afgørende faktor i det kinesiske Grand Prix, som gav masser af regn og dermed også et spændende løb. Taktikkerne var forskellige og nogle tabte i starten af løbet, men også en kort periode med safety car samlede feltet og gav succes til kørere som ellers så ud til at være tabt i starten af løbet. Efter et medrivende løb, kunne Jenson Button tage sin anden sejr som McLaren kører og overtager også føringen i mesterskabet. McLaren tog en dobbeltsejr og Nico Rosberg på 3. pladsen.
 

I starten kommer Fernando Alonso fantastisk fra start – som var ganske kort inden de røde lamper blev slukket. Mark Webber fik også chancen til at komme forbi sin ellers stærke holdkammerat. På første omgang er der et sammenstød hvor Vitantonio Liuzzi under en nedbremsning står på tværs og tager et par biler med ud – og det giver safety car. I mens er regnen begyndt at komme og i forbindelse med safety car begynder flere at skifte til intermediates.

Vi får senere at se at Charlie Whiting peger ud at Alonso må have tyvstartet og det ser da også sådan ud. Alonso må derfor tage en straf for sin hurtige start. På omgang 4 bliver løbet igen sluppet fri. Nico Rosberg fører løbet foran Jenson Button i den gruppe som stadig er på slicks. Hele feltet er vendt op og ned! Lewis Hamilton kommer også i store problemer for sit dækvalg – intermediates er bare ikke det sikre valg på en bane som stadig er for tør. Det giver en benhård duel mellem Vettel og Hamilton i direkte duel hele vejen igennem pitlane – dog i en kamp om 14. pladsen og håbløse 50 sekunder efter den førende Nico Rosberg.

I det hele tager giver det mange dueller og spændende race. I front har Rosberg, Button og Kubica løbet under kontrol. Pedro de la Rosa må trække sig fra en 4. plads da der igen opstår problemer med motoren.

Stillingen efter 10. omgang

Rosberg – Button – Kubica – Petrov – Alguersuari – Schumacher – Kovalainen – Sutil – Vettel – Hamilton

På 12. omgang får vi en fantastisk kamp at se hvor Vettel og Hamilton på samme tid angriber Sutil – og det giver to placeringer til Hamilton i ét hug. Imponerende race hvor Vettel dog bliver tabt igen bag Sutil. Force India køreren mister dog to placeringer senere da han efter en meget sen nedbremsning mister moment så også Webber kan komme med forbi. Imens hamrer Hamilton nogle ekstremt hurtige tider og henter ind på Michael Schumacher på 5. pladsen.

Og så får vi en af de dueller vi har set frem til – en direkte duel mellem Hamilton og Schumacher. Og i tredje forsøg lykkedes det for briten at komme forbi legenden. Så står der i stedet en kamp mellem den ’nye Schumahcer’ og den gamle – mellem Vettel og Schumacher. Og den tager Vettel forholdsvis let!

Efter helt stabilt race i front kommer Jenson Button pludselig forbi Nico Rosberg der har været en tur af banen efter en sen nedbremsning på en fedtet bane. Den store runde af pitstop indfinder sig og mere eller mindre alle begynder at til intermediates – og med god grund idet regnen på 21. omgang tager til. Og nu er det regnvejrsløb! Og så kommer der pludselig safety car på banen, fordi der ligger lidt stumper fra Alguersuaris ødelagte frontvinge. Det giver yderligere mulighed for at feltet kan samles til fordel for blandt andet Vettel og Hamilton.

Stillingen efter 24. omgang

Button – Rosberg – Kubica – Petrov – Schumacher – Webber – Hamilton – Vettel – Sutil – Alonso

Genstarten på 25. omgang giver næsten problemer da Button sænker feltet. Den store taber i genstarten bliver Webber der kører bredt i svinget før startlangsiden efter lidt placeringsduel med Hamilton. Og Schumacher der tidligere var regnkongen må se at han ikke kan være med og falder ned igennem feltet. I det hele taget er løbet tætpakket med overhalinger og godt race. Utroligt hvad regnvejr kan gøre for at peppe Formel 1 op! Måske skal der kun køres på baner med mulighed for regn!

I front har Button løbet under kontrol mens Hamilton begynder at æde sig ind. Han passerer Petrov uden de store problemer (og ekstra sving!) og passerer også senere Kubica på samme vis. Og så begynder jagten på Nico Rosberg. Andre dueller ligger længere tilbage hvor Sutil og Schumacher kæmper, mens Petrov tager sig en snurretur af banen og taber nogle placeringer.

På 36. omgang begynder et par fantastiske dueller mellem Rosberg og Hamilton. Det fører dog ikke til overhaling og afbrydes da Hamilton går i pit for at skifte til nye intermediates. Og resten af feltet følger med til den sidste pitstop runde. Og det sender Hamilton forbi Rosberg.

Stillingen efter 40. omgang

Button – Hamilton – Rosberg – Alonso – Kubica – Vettel – Webber – Schumacher – Alguersuari – Petrov

I front trækker McLaren fra Rosberg, men der er for langt for Hamilton op til Button til at de to kan komme i direkte duel. Ellers begynder feltet at falde til ro i regnskyerne hvor flere ligger tæt på hinanden, og det fører til et par overhalinger. Alguersuari mister sin pointplads – både efter overhalinger og et sent pitstop. Hamilton har også kørt sine dæk hårdt igen og begynder at miste tid til Button i front mens Rosberg begynder at hale ind. Petrov kroner en god dag med en flot overhaling af Schumacher for 8. pladsen og snupper også Webber da han skrider ud.

Resultatet af løbet bliver derfor:

1. Jenson Button, McLaren
2. Lewis Hamilton, McLaren + 1,5 sek.
3. Nico Rosberg, Mercedes + 9,4 sek.
4. Fernando Alonso, Ferrari + 11,8 sek.
5. Robert Kubica, Renault + 22,2 sek.
6. Sebastian Vettel, Red Bull + 33,3 sek.
7. Vitaly Petrov, Renault + 47,6 sek.
8. Mark Webber, Red Bull + 52,1 sek.
9. Felipe Massa, Ferrari + 57,7 sek.
10. Michael Schumacher, Mercedes + 61,7

Der skal dog nok blive lidt at diskutere – Hamilton og Vettel skal finde ud af det hvordan de kæmpede på vej ind i pitten og ud igen. Og så har Mark Webber nok også et par ord at sige til samme Hamilton som igen var en af de kørere der tegnede løbet med masser af aggressiv kørsel hvilket kun er seværdigt for sporten.

Benji

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Lewis Hamilton
  • Nico Rosberg
  • 18/04/10 - Zhuhai - Formel 1
  •