Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Mercedes Benz køber Brawn GP

Formel 1 
16/11/09 

Her til middag blev et element i rygtebranchen til virkelighed. Som mange har formodet, så har Mercedes Benz gennemført en handel der gør at de køber sig ind i Brawn GP's Formel 1 team.
Mercedes selv køber 45,1 % mens Aabar Investment køber 30 % af Brawn GP.
 

Det har længe været rygtet at Mercedes Benz har været interesseret i Brawn GP. Og det er vel ikke uforståeligt med den succes som Brawn GP har haft i den forgangne sæson. I dag blev det rygte som længe har floreret i større eller mindre omfang så bekræftet af Mercedes Benz selv. Og dermed får Mercedes for første gang sit eget team, siden Manuel Fangio i 1955 vandt verdensmesterskabet.

På en pressekonference her til middag, afslørede Mercedes Benz at man sammen med Aabar Investment har overtaget Brawn GP med 75,1 % af aktierne.
Brawn GP har kørt med Mercedes kundemotorer i den forgangne debut-sæson, dog uden KERS, men har alligevel formået at sikre sig begge mesterskaber i Formel 1 klassen.


Sådan ser conceptet for Mercedes GP ud
(Foto: Brawn GP)

Mercedes Benz's kontrakt med McLaren teamet vil forsætte til udgangen af 2011, altså med udgangen af den eksisterende kontrakt. Mercedes Benz har hidtil ejet 40 % af McLaren teamet, men disse bliver solgt tilbage tilbage til McLaren over de næste 2 år for at financiere indkøbet i Brawn GP der i fremtiden kommer til at hedde Mercedes GP.
McLaren vil anvende Mercedes Benz motorer frem til og med 2015. Om der så kommer 4 "sølvpile" på Grand Prix banerne i 2010, er endnu uvist.

Ejerskabet af de resterende aktier vil være hos Ross Brawn og Nick Fry og enkelte andre. Ross Brawn vil forsat være teamchef. Norbert Haugs rolle vil forsætte uforandret som chef for Mercedes Benz Motorsport.

Kørersammensætningen i de to involverede teams er tilsyneladende ikke på plads endnu. Det ser foreløbig ud til at teamets kørere i 2010 hedder Jenson Button og Nico Rosberg. Dette er dog i skrivende stund endnu ikke bekræftet. Andre konstruktioner florerer dog også.

Dons

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Nico Rosberg
  • Brawn GP
  • Mercedes GP
  •