" /> " />
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Scandinavian Touring Car Cup

DTC bliver del af historisk skandinavisk racersatsning

STC Cup 
03/11/09 

2010-kalenderen kommer til at tælle fire fælles løb med skandinavisk felt
Danish Touringcar Championship indleder i den kommende sæson et nyt spændende samarbejde med sin svenske pendant, Swedish Touring Car Championship.
”Vi har besluttet os for at indgå et gensidigt forpligtende samarbejde, hvor vi som en overbygning til de to landes nationale mesterskaber i 2010 afvikler en ny Scandinavian Touring Car Cup,” fortæller Peter Elgaard fra DTC A/S.
 

”Grundtanken bag etableringen af Scandinavian Touring Car Cup er, at vi i fællesskab skal blive endnu stærkere og kunne præsentere vores publikum og TV-seere for større og bedre felter med et højt konkurrenceniveau.”


Jan Magnussen (t.h.) glædede sig til at skulle kæmpe mod den tidligere svenske mester Jan ’Flash’ Nilsson (t.v.) i næste års nyskabning, Scandinavian Touring Car Cup.
(Foto: Morten Alstrup)

Konkret kommer Scandinavian Touring Car Cup til at blive afviklet over fire løbsweekender med to i henholdsvis Sverige og Danmark. Udover at tælle til Scandinavian Touring Car Cup kommer disse fire afdelinger også til at tælle til de enkelte landes mesterskaber, som for Danish Touringcar Championships vedkommende kommer til at bestå af yderligere fire løbsweekender på de hjemlige racerbaner.

”Løbsweekenderne for Scandinavian Touring Car Cup kommer til at blive helt specielle,” forklarer Peter Elgaard.
”Vi vil arbejde på at skabe den helt rigtige landskampstemning, når Danmarks og Sveriges bedste racerkørere kæmper. Præcist ligesom til de traditionsrige fodboldkampe mellem vores lande vil vi også indlede dagens race med at afspille de to landes nationalmelodier, inden vi skal i gang med at finde ud af, hvilket af de to lande, der er bedst. Samtidig skal der også være en komplet showpakke til arrangementerne, så løbsweekenderne bliver en udflugt for hele familien.”

I såvel Danish Touringcar Championship som i Swedish Touring Car Championship anvender man i dag standardvogne, som er baseret på FIA’s internationale Super 2000-reglement, der også er kendt fra VM-serien.

”Landene har sådan set allerede i dag et fælles teknisk reglement, men derudover udformer vi nu også et fælles sportsligt reglement, så vi får et identisk afviklingsformat i mesterskaberne, da det jo ikke vil være hensigtsmæssigt at gøre tingene på en måde, når der kæmpes om Scandinavian Touring Car Cup, og på en anden måde, når det er rene DTC-løb, som afvikles,” forklarer Peter Elgaard.

De fire afdelinger, som skal afvikles som fælles løb for Danish Touringcar Championship og Swedish Touring Car Championship, afvikles med to arrangementer før sommerferien og to efter sommerferien. Det drejer sig om følgende fire arrangementer:

24.-25. april 2010 Åbningsløbet på FDM Jyllandsringen
4.-5. juni 2010 Göteborg City Race på gadebanen i Göteborg
3.-5. september 2010 GP Danmark på FDM Jyllandsringen
17.-18. september 2010 Sensommerloppet på Ring Knutstorp i Skåne

Morten Alstrup


Læs mere om:
  • Göteborg (gadeløb)
  • Jyllandsringen
  • Ring Knutstorp
  • Foreløbig DASU løbskalender 2010
  •