Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Business as usual

Formel 1 
07/06/09 

For en gangs skyld var det dog ikke manden på pole der vandt
Sebastian Vettel havde pole til dagens løb i Tyrkiet, men han vandt ikke. Det gjorde derimod Jenson Button - sådan mere eller mindre som sædvanligt. VM synes reelt afgjort og spændingen er som sådan på niveau med de mest massive år i Schumacher æraen - ikke eksisterende.
 

Det er faktisk ikke småting Jenson Button har tilfælles med Michael Schumacher. Udover de alt for mange sejre og alt for mange point alt for tidligt i sæsonen med deraf følgende mangel på spænding i resten af sæsonen, så er det i begge tilfælde Rubens Barrichello der kommer halsende efter dem i søsterbilen og Ross Brawn der trækker i trådene i pitten.

At vi, tilskuerne er taberne, er jo i virkeligheden ikke deres problem. Alle de andre teams kunne bare gøre deres arbejde ligeså godt.

Vettel kom ellers bedst fra start i dag, men smed selv sejren væk da han smuttede en tur uden for banen tidligt i løbet. Button trillede roligt forbi og var dermed i front af løbet. Senere var der lidt tæt kamp mellem de to, men den blev spoleret af pitstoppene.

Værre for den duel var det at Vettel havde satset på en trestopsplan, der fordrede at han på en eller anden kom foran Mark Webber i den anden Red Bull - det gjorde han bare ikke. Efter sit tredie stop var den unge tysker nr. 3 og selvom han indhentede Webber ret hurtigt fik han aldrig så meget tag i ham at han kunne udfordre ham. Teamet mente så heller ikke at han skulle forsøge på noget.

Jarno Trulli hentede 4. pladsen, hvilket i forhold til den pinlige indsats i Monaco, var ganske godt kommet igen. Nico Rosberg blev nr. 5, mens Felipe Massa igen hentede point til Ferrari på en 6. plads.

BMW kom også lidt igen efter nogle skuffende løb. I al fald fik Kubica to point for en 7. plads. Det sidste point gik til Timo Glock i Toyota.

Det er værd at bemærke at feltets tre verdensmestre alle endte uden point. Raikkonen var på 9. pladsen den bedst placerede verdensmester.

Nede hos McLaren gik det så ikke så fantastisk. Hamilton endte som nr. 13 - en plads foran teamkammeraten Kovalainen. På ingen måde imponerende. Samme Hamilton var dog en del af løbets bedste duel - men meget sigende var han den tabende del.

Vinderen ved den lejlighed var Nelson Piquet, der angreb den regerende verdensmester på vej igennem svingkombinationen i slutningen af banen. På yderside og på inderside og til sidst så var han altså forbi. Da løbet var slut var han dog igen bag Hamilton, og alt i alt var det endnu en skuffende dag for brasilianeren.

Så man kan konstatere at man har haft endnu en weekend uden overraskelser og uden det store drama.

Martin Møller-Thomsen

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Brawn GP
  • Istanbul Park
  • 07/06/09 - Istanbul Park - Formel 1 - FIA F1
  • Tyrkiet GP - Resultat
  •