Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Rollerokering hos Ferrari

Formel 1 
17/04/09 

Efter en mildest talt katastrofal start på 2009 sæsonen for det ellers så sejrsvante team, har Ferrari omrokeret bag kulissen
 

Ferrari har de seneste år været gennem flere rokeringer både på køre, men også på teampersonalets side. Efter 2006 var det den tyske skomager, Michael Schumacher der lagde hjelmen på hylden, kort efter meddelte daværende teamchef Jean Todt at han ikke længere ønskede at være teamchef for Ferrari’s Formel 1 team.

Stefano Domenicali blev den italienske hingst nye team manager i Formel 1 og den nye teamchef hed pludselig Luca Baldisseri.
Men top teamet fra Marenello har endnu engang rokeret om på rollerne, Baldisseri var eftersigende manden bag Ferrari’s taktiske dumheder i Malaysia, og det har delvist kostet ham jobbet som teamchef.

Chris Dyer bliver Ferrari’s nye teamchef under Formel 1 løbene, Baldisseri forbliver dog teamchef i den daglige gang hos Ferrari, men under Grand Prix løbene må han se sit job overtaget af Dyer fra TV skærmen i sit hjem i Italien.

”En vigtig nøglefigur i denne organisation er Luca Baldisseri, han vil have det overordnet ansvar for den daglige udvikling af Ferrari’s Formel 1 racere, men under løbs weekend vil hans job og ansvar blive overtaget af Chris Dyer”, skriver Ferrari i en pressemeddelelse.

Ferrari har også iværksat en arbejdsgruppe der skal arbejde på fuld tryk for at indhente Brawn GP der indtil videre har været teamet at slå i sæsonens første 2 løb, arbejdsgruppen ledes af Ferrari’s tekniske chef Alberto Costa.
Costa’s hovedansvar vil blive at få udviklet de dobbelte diffusere som i går blev gjort lovlige ved en FIA høring, Ferrari’s Kimi Raikkonen har tidligere udtalt at en dobbelt diffuser er nødvendig hvis Ferrari skal gøre sig forhåbninger om at kæmpe om verdensmesterskabet i år.

Ferrari har i år oplevet den værste start på sæsonen siden 1992, efter de første 2 løb har teamet ikke scoret point endnu.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  • Shanghai
  • 19/04/09 - Shanghai - Formel 1 - FIA F1
  • Diffusers er lovlige
  • Elendig start for Ferrari
  •