Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Elendig start for Ferrari

Formel 1 
09/04/09 

To løb - ingen point
De forsvarende konstruktør mestre fra Ferrari har fået en mildest talt elendig start på sæsonen. To løb - og ingen point. Ikke siden 1992 har den stejlende hingst været så langsom ud af startblokken. Det har gjort at Ferrari nu blæser til intern oprydning og lægger pres på at få forbedret raceren.
 

Teamchef Stefano Domenicali er da også stærkt utilfreds - især med de mange fejl som blev begået i Malaysia som kostede teamet dyrt. Blandt andet med et meget dårligt kald til at komme ud i kvalifikationen samt hvornår der skulle pittes for dæk i regnvejret. "Det har ikke været en positiv weekend," siger teamchefen ovenpå miseren i Malaysia. "Det er andet løb i træk og det er helt sikkert ikke godt. Vi bliver nødt til at reagere på det med det samme. Folk bliver nødt til at tage ansvar for tingene og det er vigtigt i øjeblikket både i forhold til præstationen og ledelsen, da tingene ikke kører for tiden. Det er ikke acceptabelt og jeg accepterer det ikke," siger teamchefen og taler dermed med store bogstaver - både til kørerne og teamet i det hele taget.


Ferrari og Massa har ikke haft den store succes i 2009
(Foto: Ferrari Media)

Der har været diskuteret meget omkring kaldet af Kimi Raikkonen til regnvejrsdæk på Sepang - et kald som viste sig at være katastrofalt. Teamchefen vil ikke sige hvem der foretog kaldet - vedholdne rygter peger på at det var Michael Schumacher der var manden bag. "Det er noget vi har diskuteret internt. Men jeg kan fortælle grunden, eftersom vi havde information om at der ville komme styrtregn. Vi følte nogle regndråber på det tidspunkt så det var derfor vi tog beslutningen," siger Domenicali. I stedet for at det kom kort tid efter gik der flere minutter hvilket kostede den finske kører masser af tid på banen.

Teamet har ellers været meget stærkt kørende i fredagens træninger, men henover weekenden falder niveauet for raceren. "Det er et punkt som vi gerne vil forstå. Vores racer er meget følsom overfor nogle ændringer og vi bliver nødt til at forstå hvorfor. Det er ikke klart endnu, og det er et stort problem på præstationssiden," siger han. Samtidig afviser han at teamet er på vej med en dobbelt diffuser som den som blandt andet Brawn GP, Toyota og Williams anvender. Ferrari er pt. i problemer, men henover sæsonen bør de svinge sig op igen. Spørgsmålet er så om de stadig kan nå at være med i mesterskabs kampen eller om det allerede er ved at være kørt. Hvis ikke der kommer gode point på kontoen inden feltet rammer Europa kan det blive en hård kamp for teamet og deres to kørere.

Benji

Læs mere om:
  • Scuderia Ferrari
  •