Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Diffusers er lovlige

Formel 1 
15/04/09 

2009 verdensmesterskabet kan være afgjort i dag, FIA har godkendt de meget omtalte diffusers og dermed sikres resultatet i sæsonens første 2 løb
 

Kampen om Formel 1 mesterskabet kan allerede være vundet – eller tabt.
FIA afgjorde i dag en appel fremsendt af Ferrari, Red Bull og BMW Sauber, de 3 teams ønskede at sæsonens ”diffuser teams”, Brawn GP, Toyota og Williams alle skulle gendesigne deres diffuser del på bilen og at Brawn GP's Jenson Button skulle fratages sejrene i Australien og Malaysia.
Men sådan gik det altså ikke, FIA vedtog at de diffusers der sidder på Brawn GP, Toyota og Williams racerne alle er fuldt lovlige og dermed ser de 3 teams ud til at have fået en håndsrækning fra FIA’s side i kampen om verdensmesterskabet.

”Jeg tror at diffuserne bliver afgørende for kampen om verdensmesterskabet, uden diffuserne mister vi meget vejgreb og downforce, specielt i banens mere tekniske del”, siger Ferrari’s titelkandidat finske Kimi Raikkonen.

FIA’s afgørelse betyder at flere teams allerede nu er begyndt at tilpasse deres 2009 racer til de dobbelte diffusers som hidtil kun har været brugt af Brawn, Toyota og Williams.
Både Ferrari og Red Bull arbejder nu på højtryk for at blive klar med nye diffuser dele til deres bil, således rejser Red Bull’s tekniske chef Adrian Newey ikke med teamet til Kinas Grand Prix, men forbliver i stedet på fabrikken i England for at arbejde på den nye diffuser til bilen.


Som en kanin trukket op af hatten, Brawn GP - fra ingenting til topteam
(Foto: bridgestone-motorsport)

”Jeg forstår ikke FIA’s beslutning i denne sag, de dobbelte diffusere Brawn og de andre teams har benyttet sig af skaber en meget dårligere luftstrøm bagved bilen, dermed bliver overhalinger igen sværere at lave, og omgangs tiderne vil falde drastisk”, advarer Adrian Newey der tidligere har stået bag succesdesigns hos både Williams og senere McLaren.

Brawn Grand Prix ser dermed ud til pludselig at være VM favoritter, teamet med specielt Jenson Button har vist enorm styrke i sæsonens første 2 løb, meget imponerende taget i betragtning af at teamet i vinterens løb kun testede 7 dage inden sæsonstarten i Australien.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Brawn GP
  • Panasonic Toyota Racing
  • Williams F1 Team
  •