Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

IndyCar Series

IndyCar – News from the pit

IndyCar
Series  

13/03/09 

IndyCar sæsonen er lige rundt om hjørnet og der sker ting og sager bag kulissen, her er en gennemgang af de nyheder der præger IndyCar Series for tiden
 

Viso håber på podium

En af de mest spektakulære kørere sidste sæson var uden tvivl, den tidligere Grand Prix 2 kører Ernesto Viso.
Viso har rykket teltpælene op, fået nyt kaldenavn (EJ) og er nu godt på vej imod endnu en sæson for HVM Racing i IndyCar.

”Sidste år skulle jeg lære meget, stort set alt var helt nyt specielt det at køre på ovalbaner var noget jeg skulle lære, men i år er jeg meget optimistisk forud for sæsonen”, siger Viso der for alvor fik opmærksomhed da han forulykkede på meget dramatisk vis ved et GP2 løb på Magny-Cours tilbage i 2007.

Der går stadig rygter om at Viso formentlig kan få en teamkammerat hos HVM Racing i form af amerikaneren Ryan Hunter-Reay, Hunter-Reay sættes dog også i forbindelse med KV Racing og Vision Racing for 2009 sæsonen.

Rookies og kørere uden for Top 10 for mere træning

I et forsøg på at give rookies lidt mere test tid i bilerne, men uden at forhøje omkostningerne har IndyCar organisationen, Indy Racing League valgt at give rookies og alle kørere der er uden for top 10 i den samlede stilling, 45 minutters mere træning startende ved Long Beach løbet.

”Med at give de nye kørere i IndyCar mere tid bag rattet i bilerne håber vi at det vil tiltrække nye unge kørere. Der er i dag mange begrænsninger forbundet med at teste, da det er meget dyrt rent økonomisk, men vi håber at team ejerne vil give unge kørere en chance til, nu når vi har lanceret denne ide med 45 minutters bonus træning ved hvert IndyCar løb til rookies, men også til de kørere der ikke er i top 10 rent pointmæssigt”, udtaler IndyCar chefen Brian Barnhart.

AGR, NHLR tester på Sebring

Flere teams har i den forløbende uge haft travlt med at teste forud for sæsonen. Andretti Green testede med Marco Andretti, Hideki Mutoh og deres Firestone Indy Lights kører JR Hildebrand på Sebring banen.
Hildebrand indgik i AGR’s bonus ordning som teamet har fået ved at benytte sig af en Indy Lights kører, det giver nemlig 200 miles ekstra at teste med.

Newman/Hass/Lanigan Racing testede mandag og tirsdag med deres 2 nye kørere, Robert Doornbos og Milka Duno, teamets 3. kører Graham Rahal tester på Sebring banen torsdag, trods Rahal har kørt en hel sæson i IndyCar bliver hans test på Sebring den første hele 1 dags test på en road course for den unge amerikaner.

Jacob Carsting

Læs mere om:
 • Ernesto Viso
 • Graham Rahal
 • John R. Hildebrand
 • Milka Duno
 • Robert Doornbos
 • Ryan Hunter-Reay
 • Andretti Green Racing
 • HVM
 • Newman/Haas Racing
 • Sebring
 •