Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Sagaen slut - Brawn køber Honda

Formel 1 
28/02/09 

Ross Brawn har ifølge rygterne købt Honda og det nye team, ”Brackley F1” tester med Jenson Button og Mercedes motorer næste uge på Silverstone.
 

Honda havde ellers droppet planerne om at få deres Formel 1 team solgt, men nu melder der sig en køber der er seriøs nok, ifølge den schweiziske avis Blick har Honda allerede solgt teamet til det nye management team med Ross Brawn i spidsen.

Efter rygterne bliver det med Mercedes motorer, Jenson Button og sandsynligvis den ellers pensionerede veteran Rubens Barrichello som kørere.
Bruno Senna havde ellers været nævnt som en mulig holdkammerat til Button, men det forventes at det nye ”Brackley F1” team foretrækker den rutinerede Barrichello på grund af hans erfaring, fra blandt andet Stewart F1, med at opstarte nye Formel 1 teams.


Drømmen er slut for Honda, men Barrichello er favorit til endnu en sæson i Formel 1
(Foto: bridgestone-f1)

Overtagelsen af Honda’s Formel 1 team ventes at tage 1 uges tid, der bliver derfor ingen officiel meddelelse før tidligst midten af marts om Ross Brawn’s overtagelse af Honda’s team.
Hvor Brawn har fundet pengene fra, er endnu ikke helt klarlagt, men det bliver blandt andet indtægter fra forskellige sponsorere, FOM og Honda selv der skal ligge det økonomiske fundament for teamet.
Honda har besluttet at hjælpe med finansieringen af det nye Brackley F1 projekt, dels fordi Honda ikke ønsker at efterlade en sænkende skude, men også fordi det er særdeles billigere for den kriseramte japanske bil gigant at betale et indskud til det nye team, i stedet for at skulle til at betale alle de kontraktansatte medarbejdere for kompensation for lukningen af teamet.

Overtagelsen af Honda’s Formel 1 team vækker forståeligt nok, opmærksomhed gennem hele Formel 1 pitten, den tidligere så succesfulde team ejer Frank Williams glæder sig ved tanken om at Honda’s team fortsætter i kraft af Brackley F1 navnet;

”De mennesker der overtager Honda’s Formel 1 team, er alle folk med hjertet det rigtige sted når det gælder Formel 1, det bliver hårdt for dem, men jeg er sikker på at de når det til løbet i Melbourne”, udtaler Williams der, på grund af de svære økonomiske tider, selv var ved at miste sit berømte Williams team over vinteren.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Bruno Senna
  • Jenson Button
  • Rubens Barrichello
  • Honda Racing F1 Team
  • Silverstone
  •