Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Honda tester Bruno Senna

Formel 1 
03/11/08 

Bruno Senna får sin debut i en Formel 1 racer den 17-19 november, når Honda tester den unge brasilianer ved deres første vintertest.
 

Bruno Senna er ikke kun en hurtig mand inden for banen, han er også formået at komme hurtigt til Formel 1, for under 5 år siden testede den håbefulde brasilianer Formel BMW. Senna startede sin karriere med at teste en Formel BMW i 2004 og kørte så Formel 3 i 2005, nu kan han meget vel være på vej til at erstatte Rubens Barrichello hos Honda til næste år.

”Vi er glade for at teste Bruno Senna senere på måneden, testen vil yderligere sætte fokus på vores kørersammensætning til næste sæson”, udtaler Honda’s tekniske chef, Ross Brawn og fortsætter;
”Efter en imponerende GP2 sæson er testen en oplagt mulighed for Bruno til at vise os hvad han kan, og en god mulighed for os til at se hvordan han arbejder med bilen og hele teamet”.


Bruno Senna er ved at blive en oplagt kandidat til sædet ved siden af Jenson Button hos Honda til næste år
(Foto: Motorsporten.dk)

Senna sluttede GP2 serien på 2. pladsen, efter italienske Giorgio Pantano og har tidligere på året været sat i forbindelse med både BMW-Sauber, Toro Rosso og et muligt test job hos McLaren, men Senna har valgt Honda.

”Jeg er selvfølgelig utrolig glad for denne mulighed, og jeg er stolt over at det netop er Honda der har valgt mig (onkel Ayrton Senna havde i mange år et tæt samarbejde med Honda). Selvom jeg kun har kørt formel biler i mindre end 5 år, har jeg længe drømt om at komme til at køre i en Formel 1 bil”, siger den 25-årige Bruno Senna.

Chancerne for at Senna sidder i den anden Honda ved næste års Formel 1 sæson bliver større hele tiden. Honda har de seneste par måneder sikret sig adskillige sponsoraftaler med sydamerikanske firmaer, Petrobras er et af dem, og de ser gerne en brasilianer i den ene Honda racer, Honda har også for nyligt skrevet kontrakt med Telmex der blandt andet ejer firmaet Embratel som er en af Bruno Senna’s personlige sponsorer.

Jacob Carsting

Læs mere om:
  • Bruno Senna
  • Jenson Button
  • Rubens Barrichello
  • BMW Sauber F1 Team
  • Honda Racing F1 Team
  • McLaren Formula 1
  • Scuderia Toro Rosso
  •