Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser
ASETEK SIMSPORTS

Grand Prix 2

Magny-Cours – race 1

Grand Prix 2 
03/07/07 

Grand Prix 2 klassen kørte ligesom Formel 1 feltet på Magny-Cours banen i weekenden. Race 1 fik en yderst dramatisk start, som forårsagede rødt flag inden løbet blev genoptaget – efter en time.
 

Det var en høj dramatisk start som GP2 klassen fik da race 1 skulle køres lørdag eftermiddag. De to teamkammerater fra iSport teamet, Timo Glock og Andy Zuber, kolliderede efter ganske få meter og ødelagde dermed enhver chance for succes for dem. De to havde ellers erobret de to forreste pladser i startfeltet. Ganske pudsigt, så var de tilsyneladende blevet enige om at de begge skulle trække mod midten af banen da starten gik. Kollisionen mellem de to sendte dem begge ud af løbet, næsten før det var kommet i gang.

Men det var ikke slut med dramatikken. Halvvejs rundt på første omgang kolliderer Michael Ammermüller med Ernesto Viso. Eller rettere, de to biler fletter hjul med det resultat at Viso bliver luftbåren, hvorefter bilen rammer en betonmur, trimler under en bro, slår flere kolbøtter på og langs med betonmuren, for endeligt at lande på den anden side af muren. Her drejer det sig om en lufttur der varer godt og vel et par hundrede meter. Løbet blev herefter flaget rødt. Feltet linede op og måtte vente lige knap en time på genstarten.

Efter disse alvorlige begivenheder tog feltet den noget mere med ro, men der var dog stadig kamp om placeringerne. Christian Bakkerud startede som nr. 25 og næstsidst men havde besluttet sig for at køre det op han kunne. Han erobrede da også en del pladser, men bilen var ikke optimal. Tilsyneladende fungerer bilen bedst med meget brændstof ombord, men når bilen bliver lettere, mister bilen en del i balancen og bliver væsentligt vanskeligere at køre. Og når så det ene sidespejl falder af, så bliver livet svært i en formel racer. Manglende udsyn gør en forskel, og det gjorde det for Christian Bakkerud, der kolliderede med en konkurrent. Det kostede et beskadiget styretøj og så måtte Bakkerud udgå. Han blev klassificeret på en tyvendeplads og dermed var startplacering givet til race 2 der skulle køres søndag formiddag.

Som sædvanligt når der køres GP2 race, så er der masser af dueller. Det var der også i race 1, som dog blev lidt hæmmet af ulykken tidligere. Men de unge kørere ved hvilken vej de skal. Det skabte da også flere dueller undervejs, men feltet blev spredt i små grupper og det var i disse grupper at de fleste dueller skulle findes.

Vinder af race 1 blev Giorgio Pantano foran Lucas di Grassi og Bruno Senna. Netop Bruno Senna erobrede sin podieplads kun ganske få sving før mål med en nøje gennemtænkt overhaling af Luca Fillipi der ellers havde gjort det vanskeligt for Senna at overhale. Ernesto Viso blev søndag udskrevet fra hospitalet. Han har erhvervet sig en mindre hjernerystelse og en god del skrammer, men er ellers sluppet uskadt fra ulykken.

Dons

Læs mere om:
  • Ernesto Viso
  • Giorgio Pantano
  • Magny-Cours
  • 01/07/07 - Magny-Cours - Grand Prix 2
  •      ASETEK SIMSPORTS