Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

Malaysias GP – Honda preview

Formel 1 
06/04/07 

Skuffende, sådan må Hondas sæsonstart alt andet lige betegnes. For med en 11 og 15 plads i indledningsløbet, lå Honda langt under såvel egne, som deres fans's forventninger.
 

Dette skyldtes ikke mindst at Albert Park banen er en stop and go bane, hvor kraftig acceleration afløses af hårde nedbremsninger. Et af problemerne med Hondas bil er nemlig, at den opfører sig meget nervøst under nedbremsninger og i Australien koster det dyrt. Stabiliteten er dog ikke det eneste problem Honda har, også aerodynamikken og udnyttelsen af de nye Potenza dæk, fra Bridgestone har voldt dem problemer. Så om vi kommer til at se Hondas gennembrud denne weekend er nok yderst tvivlsomt.


Rubens Barrichello
(Foto: Bridgestone)

De har dog uden tvivl kunne drage nytte af de fire test dage de havde på banen i sidste uge. Lægger man dertil at Malaysia banens layout er mere flydende og med flere bløde sving, ja så burde Honda være i stand til at få en bedre weekend end for 3 uger siden. En anden ting der kan spille ind på Malaysia banen, er holdbarheden. Sepang International Circuit, som banen hedder, går for at være ekstrem hård ved materiellet, det værende chassis, motor og kører. Så med en god holdbarhed kan man være heldig at rede sig et par point og det er vel realistisk set hvad Honda kan håbe på at forlade denne weekend med. Alle i Honda teamet ser i hvert fald frem til løbet og især Button har gode minder fra denne bane. I 2004 kom han for første gang i sin F1 karriere på podiet og det skete netop på denne bane. En anden motivationsfaktor man ikke skal tage fejl af, er rivaliseringen mellem Honda og Toyota. Honda har altid haft rimeligt godt styr på deres ærkerival og der er ingen tvivl om de vil sætte alle sejl ind på, at få reguleret det lille mellemværende, så pendulet igen svinger over på deres side.

MiRo

Læs mere om:
  • Jenson Button
  • Rubens Barrichello
  • Honda Racing F1 Team
  • Sepang
  • 08/04/07 - Sepang - Formel 1 - FIA F1
  •