Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Gult kort og startplaceringstab for Casper Elgaard

Danish
Touringcar
Challenge 

24/09/06 

DASUs jury har dømt DTC-mesteren for påkørslen af Jan Magnussen
Efter lørdagens dramatiske syvende afdeling af Danish Touringcar Championship indgav Den Blå Avis Fleggaard Racing en protest mod Casper Elgaard, Århus, for at have påkørt Jan Magnussen, England, på målstregen inden den senere kollision, som sendte Casper Elgaard i sandet og gav Jan Magnussen en strafbane.
 

Søndag morgen færdigbehandlede Dansk Automobil Sports Unions jury ved Padborg Super Prix denne protest, og kendelsen blev, at Casper Elgaard fik et gult kort samt blev idømt et tidstillæg til den tid, han måtte opnå i shoot out-kvalifikationen i søndagens ottende afdeling. Dette tidstillæg er fastsat til tre sekunder, dog med den passus, at det maksimalt må medføre tab af seks startplaceringer.


Lørdagens fight mellem Elgaard og Magnussen gav Elgaard et gult kort samt tab af af startplacering
(Foto: Birger Vilén)

Straffen påvirker udelukkende startplaceringen til pre-finalen, så hvis Casper Elgaard skulle placere sig blandt de tre bedste i den tredje og sidste shoot out-runde, vil han stadig få de points, som denne placering giver.

Det er første gang, at Dansk Automobil Sports Unions jury idømmer en sådan startplaceringsstraf – en straf, som en revision af DTC-reglementet op til 2005 gjorde muligt. Formålet med den daværende reglementsrevision var at give officials sanktionsmuligheder overfor hændelser i allerede afsluttede løb, uden at den ville skabe tvivl og usikkerhed om et allerede offentliggjort løbsresultat. Således står resultatet af syvende afdeling af Danish Touringcar Championship ved magt.


Læs også:
Dommerfejl afgør igen DTC-løb
Læs mere om:
 • Casper Elgaard
 • Jan Magnussen
 • Padborg Park
 • 24/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her