Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Dommerfejl afgør igen DTC-løb

Danish
Touringcar
Challenge 

23/09/06 

- Jan Magnussen snydt for mulig finalesejr i Padborg
Han er tæt på sensationen, men påkørsel og en fejlagtigt dømt straf sender Jan Magnussen ned på en fjerdeplads i dagens DTC-finale.
 

Den Blå Avis Fleggaard Racings kører starter ellers fra pole position og fører feltet an fra start. Bag sig har han rivalen Casper Elgaard, der i løbet af de første omgange slås med den senere vinder Michel Nykjær.

Desværre for Jan Magnussen bliver han involveret i tvekampen, og hans løb bliver afgjort uden for banen.

"Vi ligger tæt ned ad langsiden, og da vi går over målstregen får jeg et skub af Casper, så jeg skrider ud", siger en hæs Jan Magnussen, der genkalder sig situationen.

"Vi ligger side om side ind i Poetzsch-kurven, hvor vi rører hinanden. Så får jeg en straf. Det er uretfærdigt", siger Jan Magnussen.


Jan Magnussen styrer kontra efter påkørsel af Elgaard
(Foto: DBA)

Dommen falder i en situation, der minder om en lignende situation i samme sving med Casper Elgaard og Michel Nykjær i pre-finalen - hvor der ikke falder straf. Magnussen selv er ikke i tvivl om, at han er blevet snydt.

"Jeg havde styr på de to, dem havde jeg holdt bag mig uden problemer", siger Magnussen, der i begge dagens løb har sat nogle af de hurtigste tider.

TV-kommentatorer, banespeaker og medkørere er alle enige om, at dommerne ikke skulle have dømt i en situation, der ikke ville være opstået, hvis ikke Elgaard havde sendt Magnussen ud af kurs.

Jan Magnussen har denne weekend måttet kæmpe med mere end en tung bil, dommere og konkurrenter.

"Da jeg sidder i bilen lige før starten ryster og sveder jeg og er ved at kaste op", siger en tydeligt mærket Magnussen, der har ligget syg med feber og svimmelhed siden torsdag.

Henrik Lundgaard fungerer som fin rygdækning for mesterskabskandidaten Magnussen i dagens finale. Han ender på en femteplads efter en alt andet end ideel weekend. Som sin teamkammerat er han mærket af sygdom.

"Der sidder noget i kroppen, så mit syn var helt sløret i perioder. Det har været hårdt arbejde, og jeg synes ikke, jeg kan gøre noget ved resultaterne i dag", siger en udmattet Henrik Lundgaard.

Forudsat, at Elgaard ikke får en tidsstraf efter løbets afslutning, betyder dagens resultater, at der næsten er status quo i DTC-mesterskabet. Casper Elgaard henter yderligere et point til sin føring denne lørdag.

Søndag skal Den Blå Avis Fleggaard Racings kørere prøve at få omsat farten til resultater helt i toppen. Da køres som bekendt ottende afdeling af DTC.

DTC kører Shoot-out i morgen fra klokken 12.00. Pre-finale og finale starter som sædvanlig klokken 15.30 og sendes live på TV 2 Zulu

Bo Skovfoged

Læs også:
Resultatet fra Finalen
Læs mere om:
 • Jan Magnussen
 • Fleggaard
 • Team Den Blå Avis
 • Padborg Park
 • 24/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
 •  
   
   
  Undgå billetkøen - Køb dine billetter her