Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Danish Touringcar Challenge

Robert Schlünssen og Michel Nykjær blev dagens mænd

Danish
Touringcar
Challenge 

23/09/06 

Mesterskabsrivalerne Casper Elgaard og Jan Magnussen i direkte kamp
Forhjulstrækkerne kom i front, da den syvende afdeling af Danish Touringcar Championship blev kørt ved Padborg Super Prix i det sønderjyske.
 

Michel Nykjær, Tappernøje, var dagens store vinder, da han efter en andenplads i pre-finalen kørte sig fra fjerde- til førstepladsen og vandt sin første finalesejr i år, mens Robert Schlünssen, Tyskland, sørgede for overskrifterne i pre-finalen.

Den unge dansktysker kørte sin Peugeot 407 i front og vandt ikke bare modellens, men også sin første pre-finalesejr. Det gjorde den 22-årige Robert Schlünssen til den hidtil yngste vinder af en pre-finale i DTC, ligesom han også blev den første nye kører i mere end to år, der kunne krydse målstregen først i en pre-finale!

Både Michel Nykjær og Robert Schlünssen måtte dog kæmpe for deres topplaceringer – heriblandt mod hinanden. Det gjaldt således i pre-finalen, hvor det på et tidspunkt så ud til, at Michel Nykjær ville tage sin anden sejr i år. Men pludselig var Robert Schlünssen i front.


Robert Schlünssen (forrest) og Michel Nykjær var dagens mænd ved syvende afdeling af Danish Touringcar Championship på Padborg Park
(Foto: Birger Vilén)

”Jeg gav den bare alt, hvad jeg kunne,” fortalte dansktyskeren. ”I Big Mag og den efterfølgende kurve var jeg relativt hurtig, og så lavede Michel en fejl. Det var tæt, men jeg kom forbi. Det var bare super at slå alle de andre, som man siger, er så gode.”

”Jeg havde haft problemer med bilens bagende, som var løs, men jeg troede, at jeg kunne holde den. Men jeg pressede den for meget, bagenden kom ud, og så røg Robert forbi,” sagde Michel Nykjær, der dog fik sin førsteplads i den efterfølgende finale. Her indtog han fjerdepladsen efter Jan Magnussen, England, Casper Elgaard, Århus, og Michael Outzen, Ringe, der var dagens i særklasse bedste privatkører. Fynboen kom han hurtigt udenom, men foran lå så de to mesterskabsrivaler.

”Jeg kunne se, at der kunne blive ballade mellem Magnussen og Elgaard, og så tænkte jeg, at jeg hellere måtte være lige bagved dem, når de lavede noget rod, og da det så skete, så stak jeg indenom dem,” sagde Michel Nykjær efter sejren, som kom i hus, efter at Jan Magnussen og Casper Elgaard havde kollideret.

Jan Magnussen havde ført finalen fra start og havde på et tidspunkt opbygget en mindre føring, men den blev kørt ind, og på ottende omgang var Casper Elgaard atter helt bag ham. De to fulgtes side om side rundt i en dobbelt venstrekurve efter langsiden, men i den næste højrekurve ramte Casper Elgaard Jan Magnussen, så denne kom ud i et skred og tabte fart. Atter lå de to side om side ind i den efterfølgende venstrekurve, hvor der på ny var kontakt mellem dem. Begge røg langt ud i kurven – Casper Elgaard så langt at han måtte gennem sandkassen – og det gav åbningen for Michel Nykjær. Senere måtte Jan Magnussen lade sig passere af Michael Outzen og John Nielsen, England, da han blev idømt en strafbane.

”Jeg synes, at det er en meget unfair dom. Det var Casper, der startede episoden, og jeg kan ikke forstå, at jeg ender med at få en straf,” sagde en vred Jan Magnussen efter løbet. ” Jeg synes i bund og grund ikke, at der skulle være dømt noget, men når der bliver dømt, så er det under alle omstændigheder ikke mig, der har startet episoden.”

”Vi ligger og kæmper om føringen, og han giver mig ikke pladsen, som han måske burde,” lød det fra en fattet Casper Elgaard. ”Jeg ved ikke, om det var en fejl, eller om han bremsede for sent, men man valgte ikke at bruge det spor, man normalt kører, og så rammer han mig, og jeg ryger ud i sandet.”

Trods dramaet blev der ikke ændret på styrkeforholdet mellem de to titelkandidater. Det er stadig Casper Elgaard, der har 11 points forspring til Jan Magnussen, når årets ottende og næstsidste afdeling af Danish Touringcar Championship køres søndag på Padborg Park.

Som tidligere nævnt var Michael Outzen afdelingens bedste privatkører. Hverken i pre-finalen eller finalen var der tvivl om, at han ville score maksimumpoints til DTC Cuppen. Derimod var der hård kamp om at blive næstbedste privatkører – en kamp, som i finalen stod mellem Pontus Mörth, Sverige, og Philip Andersen, Risskov. Svenskeren måtte endda også en tur ud i sandkassen, men det endte med, at han blev næstbedste privatkører, da Philip Andersen blev idømt en straf på tre sekunder for en påkørsel.

Morten Alstrup


Læs også:
Resultatet fra Finalen
Dommerfejl afgør igen DTC-løb
Læs mere om:
  • Padborg Park
  • 24/09/06 - Padborg Park - Danish Touringcar Challenge
  •  
     
     
    Undgå billetkøen - Køb dine billetter her