Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Clio Cup - DK

Jan Magnussen gav opvisning i mærkeklasse

Clio Cup - DK 
19/09/05 

Clio CupFleggaard Renault Clio Cup afgøres mellem Henrik Larsen og Per Poulsen
Jan Magnussen, England, var på Padborg Park på gæstevisit i Fleggaard Renault Clio Cup, og DTC-køreren udviste ikke et eneste tegn på beskedenhed i sine første løb i Danmarks populæreste mærkeklasse.
 

Pre-finalen endte med en flot og meget komfortabel sejr, mens det til gengæld var overhalinger en masse, Big Mag leverede i den efterfølgende finale.


(Foto: Motorsporten.dk)

I pre-finalen var der ingen, som kunne true Jan Magnussen. Han stak af fra pole position, og allerede ved første passage af målstregen havde han et forspring på 3,7 sekunder. En væsentlig årsag til denne føring var et sammenstød blandt forfølgerne, som sendte den mesterskabsførende Henrik Larsen, Gudbjerg, i sandkassen, og da løbet derfor måtte neutraliseres med safety car, var forspringet pist borte. Alligevel viste Jan Magnussen igen sin klasse. Han opbyggede et nyt forspring, og da Patrik Ernstsson, begyndte at hale ind på ham, åbnede han atter for gassen og trak fra rivalen.

Finalen foregik imidlertid på en våd bane, og det var første gang, at Jan Magnussen nogensinde skulle køre Renault Sport Clio-modellen på våd asfalt. Resultatet blev da også, at han forbremsede sig for enden af langsiden efter starten, hvorfor han måtte køre hele vejen igennem pitten og genoptage løbet på sidstepladsen. Alligevel kørte han sig frem gennem rækkerne, og efter 14 overhalinger blev slutfacit en ottendeplads.

Henrik Larsens uheld i pre-finalen betød, at teamkammeraten Per Poulsen, Årup, var kommet tæt på ham i mesterskabssammenhæng. Men selv om det nu kun er de to kørere, som kan vinde mesterskabet, så var de hverken taktiske eller leverede teamkørsel i finalen. De gik i stedet til stålet!

Første del af løbet blev således en lang kamp mellem de to. Ved afslutningen af anden omgang havde Per Poulsen og Henrik Larsen bremset sig forbi Patrik Ernstsson og taget de to første pladser, men så skulle det indbyrdes opgør afgøres. Og her måtte Henrik Larsen ganske enkelt kæmpe sig til sejren, der var hans fjerde i denne sæson. Men heller ikke Per Poulsen fik noget forærende.

Mod slutningen af løbet blev han indhentet af den forsvarende mester, Jesper Davidsen, Søborg, der var flyvende i regnen på Padborg Park. Støt og roligt kørte han sig op fra en position som nummer seks i starten af løbet, og på sidste omgang var han meget tæt på at tage andenpladsen fra Per Poulsen.

Årets sidste afdeling af Fleggaard Renault Clio Cup køres om fjorten dage på FDM Jyllandsringen, og mens fordelingen af guld og sølv bliver et opgør mellem d'herrer Henrik Larsen og Per Poulsen, så har fire mand reelt mulighed for at tage bronzemedaljen.

Med to top 6-placeringer på Padborg Park ligger Tom Pedersen, Christiansfeld, bedst til, men også Patrik Ernstsson og ProFour Racing-duoen Kasper Jensen, Aalborg, og Brian Mikkelsen, Vejle, har mulighed for at blive treer sammenlagt.

Morten Alstrup


Se også:
Tider fra pre finalen
Tider fra finalen
Læs mere om:
  • 18/09/05 - Padborg Park - Clio Cup - DK
  •