Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

European GP - 2. kvalifikation

Formel 1 
28/06/03 

Gårsdagens kvalifikation var præget af regnvejr. I dag er der overskyet med en anelse sol, så forhåbentligt holder det bedre i dag.
 

Gårsdagens kvalifikation blev præget af regn. Det gik ud over den sidste tredjedel af feltet. I dag er det stadig overskyet, men med enkelte solstrejf ind i mellem. Der ventes tør bane under hele kvalifikationen.

De første i dagens kvalifikation er de to som ikke fik noteret tider i går, nemlig Jacques Villeneuve og Cristiano da Matta. Derefter kommer i rækkefølge Pizzonia, Panis og Verstappen.

Top 5:
Panis, da Matta, Pizzonia, Villenueve og Verstappen.

Vi befinder os stadig hos nogle af de kørere som blev ramt af regnvejret i går. Nu er spørgsmålet så hvordan de vil klare det under tørre forhold i dag? Wilson, Firman, Heidfeld, Webber og Button skal starte i nævnte rækkefølge. De to sidstnævnte klarede at sætte en tid i går under tørvejr. Det eneste dramatiske står Heidfeld for da han forbremser sig i første sving. Bilen bliver holdende og dermed ingen tid til Heidfeld som får æren af at starte sidst. Men det er nu ved at være lagt op til at tiderne vil blive forbedret, men nej. Panis er stadig hurtigst.

Top 6 efter de første 10:
Panis, da Matta, Webber, Button, Firman og Pizzonia.

Så er det blevet tid til de nederste 5 kørere i top 10 efter gårsdagens første kvalifikation. Frentzen, Fisichella, Alonso, Trulli og Coulthard skal nu ud og sætte deres tid. Rækkefølgen bliver ændret men Panis er stadig med, men ikke mere med hurtigste tid.

Top 6 efter 15 kørere:Trulli, Panis, Alonso, Coulthard, da Matta og Webber.

Nu kommer de sidste 5 kørere, og nu er der vist ingen tvivl om at tiderne vil blive forbedret. De tilbageværende er Barrichello, R. Schumacher, Montoya, M. Schumacher og Raikkonen. Men hvem skal starte i pole? Spændingen kan efterhånden spores ned af pitlane og på tilskuerpladserne, alle har deres favorit.

Top 8 efter den endelige kvalifikation:
Raikkonen
M. Schumacher
R. Schumacher
Montoya
Barrichello
Trulli
Panis
Alonso

Det lykkedes ikke for nogen kørere at forbedre deres tider fra i går, undtagen de som kvalificerede sig i går under regnvejret.

Sauber kørerne var meget heldige med at kunne deltage i dagens kvalifikation. Begge måtte have skiftet motor efter warm uppen, som blev kørt kort inden dagens kvalifikation. På Heidfelds bil skiftede man motor på kun 21 minutter. Alligevel måtte han lide under en tilsyneladende teknisk defekt. Angiveligt var det problemer med hydraulikken der gjorde at han kørte af banen i første sving.

David Coulthard er endnu en gang kørt bagud af sin unge teamkollega. Toyota har derimod fået fart i Panis's bil, lad os håbe at han for en gangs skyld ikke udgår med teknisk defekt. Der er i hvert fald lagt op til et spændende Grand Prix søndag eftermiddag.

Læs også:
28.06.2003 - European GP - 2. kvalifikation - tiderne

Dons

Læs mere om:
  • 29/06/03 - Nürburgring - Formel 1
  •