Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Formel 1

European GP - preview af midterfeltet

Formel 1 
25/06/03 

Forberedelserne er i fuld gang til det europæiske Grand Prix på Nürburgring. Alle teams er ankommet til Nürburgring og er ved at gøre sig klar.
 

Med fare for at klassificere Renault forkert, kommer de alligevel med i midterfeltet, men det er som den absolut bedst placerede i gruppen "best of the rest."

Renault har gjort det strålende i år, mange er overrasket over deres fremgang i forhold til de seneste par år. Især Fernando Alonso har imponeret og har da også kørt mange points hjem til Renault. Renault er pt. placeret på fjerdepladsen langt foran femtepladsen som indehaves af to teams, nemlig Jordan og BAR. Renault har i øjeblikket 47 points mens de to andre teams begge har 11 points.

Renault:
Renault testede i sidste uge på Jerez. Fernando Alonso var hurtigst begge dage. Og ifølge teamet har man fundet nogle meget positive ting når det gælder opsætning af bilerne - især undervognen - i forhold til dækkene. Derfor er der stor optimisme når det gælder GP'et på Nürburgring. Alonso har kørt her en gang før, nemlig i 2001 da han kørte for Minardi. Siden er banen ændret på et par punkter, men han regner med at lære dette i løbet af fredag formiddag. Trulli kender banen ganske godt og synes egentlig ikke at den er så speciel i forhold til andre baner. Det som kan spille Renault - og alle andre teams - et puds er de til tider voldsomme temperatursvingninger i bjergene omkring og på banen.

Jordan:
Jordan har problemer med pålideligheden og holdbarheden. Senest udtrykt i det canadiske GP hvor begge biler udgik - endda på samme omgang. Men der bliver som sædvanligt arbejdet hårdt i det økonomisk pressede team for at finde løsninger på de problemer. Fisichella bedste resultat inden sejren i Brasilien, var faktisk på Nürburgring og han håber på en gentagelse, selvom det dog ikke ser alt for godt ud med bilen og dens problemer. Ralph Firman har aldrig kørt her før, men er blevet ret god til at lære de nye baner at kende. Han føler sig også godt tilrette i bilen efterhånden. Teamet er ikke alt for optimistiske, men håber på at det hårde arbejde med forbedringerne snart kaster nogle gode points af sig.

BAR:
BAR bilerne oplevede det samme som Jordan i Canada, nemlig at ingen af bilerne kom i mål. I den forløbne uge har teamet testet på Silverstone og har arbejdet hårdt med at løse de problemer som forårsagede at man udgik i Canada. Samtidigt er der arbejdet videre med den fortløbende udvikling af bilen. Jacques Villeneuve er ikke så vild med banen selvom han har gode minder herfra. Det er her han vandt sit første GP og også det seneste for hans vedkommende. Faktisk synes han at banen er lidt kedelig. Jenson Button derimod kan godt lide den især med de ændringer der er kommet i de seneste par år. For teamet ser det sådan ud at man faktisk er nået et godt skridt fremad i forhold til de seneste år. Men der mangler stadig meget til at man kan blande sig med de andre helt fremme. En kort kynisk evaluering i teamet går i positiv retning. Nu mangler man "kun" at samle nogle flere points sammen. Måske det lykkedes på Nürburgring.

Dons

Læs mere om:
  • 29/06/03 - Nürburgring - Formel 1
  •