Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

DS3 Cup

Milan Rytter vandt det hele på Rudskogen

DS3 Cup 
09/06/24 

DS3 CupDen nordjyske racerkører var i en klasse for sig selv, da DS3 Cup kørte tredje afdeling af mesterskabet på Rudskogen i Norge.
 

Kvalifikationen blev kørt på våd asfalt, og det passede godt til Milan Rytter, som tog pole position med tre tiendedele sekund ned til Linda Vekka. Normann-brødrene er på gokartbanen hurtige i regnvejr, og de sikrede sig også deres hidtil bedste startplaceringer i DS3 Cup med henholdsvis fjerde- og femtepladsen til Tobias og Casper.

Fra pole position var Milan Rytter urørlig. På få omgange lykkedes det nordjyden at køre et forspring ud på over fem sekunder, og øgningen fortsatte helt frem til målflaget.

Det så længe ud til at Linda Vekka skulle tage endnu en andenplads i DS3 Cup, men på sidste omgang måtte hun overgive sig til Casper Normann, som sikrede sin første podieplacering efter skiftet til banesport. Den finske racerkører fortalte efterfølgende, at hun kæmpede med dugdannelse i bilen, så hun havde problemer med at se ud af både for- og bagrude.

Søndagens løb var til gengæld i strålende solskin, og på den tørre asfalt blev der igen givet godt med gas. Milan Rytter lavede en imponerende start, hvor han fra sjettepladsen kørte om konkurrenterne og allerede efter første sving var tilbage i front. Herfra kørte han igen et stort forspring ud og sikrede sin anden sejr i denne weekend.

Bag ham var der masser af action. Oliver Larsen tabte flere placeringer i starten og måtte kæmpe sig tilbage, men Casper Normann var ikke lige at komme forbi. Til gengæld kom de begge forbi Mathias Villadsen og kunne arbejde sig frem til toppen af feltet, hvor Tobias Normann holdt godt fast i andenpladsen.

Det lykkedes mod slutningen for Oliver Larsen at komme forbi Casper Normann, men andenpladsen kunne han lige akkurat ikke få lov at overtage, selvom han og Tobias Normann lå næsten side om side hen mod det ternede flag.

Linda Vekka havde også fart på og kæmpede sig forbi både Mathias Villadsen og William Schumann, men det blev ikke til helt samme resultater, som hun har vænnet sig til i starten af sæsonen.

Med dobbeltsejren i Norge er Milan Rytter nu mesterskabsførende i DS3 Cup. Næste løb køres på Falkenberg Motorbana i Sydsverige i juli måned.

DS3 Cup

Kim Gripping

Læs mere om:
  • Milan Rytter
  • Rudskogen Motorsenter
  • 09/06/24 - Rudskogen Motorsenter - DS3 Cup
  •