Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Eurocup-3

Theodor Jensen fik stærk Eurocup3-debut trods regnkaos

Eurocup-3 
22/04/24 

Den belgiske regn plagede sæsonpremieren på Eurocup3-mesterskabet, så den randrusianske racerkører kun havde en enkelt mulighed for at vise talentet.
 


(Foto: Davy Delien)

Vejret i Ardennerne i det østlige Belgien har det med at skifte tit og hurtigt. Sådan har det været altid, og den seneste weekend var ingen undtagelse. Efter en god træningsdag torsdag, hvor banen fra morgenstunden var fugtig, kunne Theodor Jensen og konkurrenterne træne på en optørrende bane og få vigtige erfaringer med bil såvel som bane.

Fredag var en anden sag, for allerede efter en enkelt omgang blev den frie træning afbrudt af et rødt flag grundet massiv nedbør:

- Der gik lidt tid, før vi blev sendt på banen igen, og her nåede vi også en enkelt omgang rundt, inden det hele blev afbrudt. Senere på dagen sad vi klar i bilerne et par minutter før kvalifikationen, da den også blev aflyst på grund af regn, så det var ikke meget køretid, vi fik der, fortæller Theodor Jensen, der til gengæld fik lov at køre løbet fredag eftermiddag - startende fra en uoptimal placering:


(Foto: Davy Delien)

- Arrangørerne valgte at sætte startrækkefølgen ud fra resultatet af torsdagens træning, og der var jeg kun 14. hurtigst, så det var ikke det fedeste. Men så var det jo bare at komme fremad i feltet, fortæller Theodor, som gjorde lige præcis dét, da løbet blev givet frit efter tre omgange bag safety car. Det regnede nemlig stadig.

- Jeg fik lavet et par gode overhalinger i løbet af de første omgange og kom op i top 10, men på den sidste omgang begyndte det at regne helt ekstremt, så løbet blev afbrudt. Det var virkelig ærgerligt, for det betød at jeg ikke fik glæde af de to overhalinger som jeg havde lavet, fortæller Theodor, som trods alt kan glæde sig over en niendeplads - og en tredjeplads i rookie-mesterskabet.

Søndag morgen skulle andet løb køres, men Theodor stod op til en ærgerlig besked på telefonen: Løbet var aflyst på grund af regn.

- Det har godt nok været en våd weekend, og jeg tror at vi alle er trætte af ikke at have kørt ret meget. Men sikkerheden er også vigtig, så det må vi leve med. At slutte som tredjebedste rookie i mit første løb er bestemt godkendt, men farten var til meget mere. Det håber jeg, at jeg får mulighed for at vise næste gang, siger Theodor Jensen.

Næste løb i Eurocup3 køres på Red Bull Ring i Østrig den 17-19. maj.


Læs mere om:
  • Theodor Jensen
  • Spa-Francorchamps
  • 20/04/24 - Spa-Francorchamps - Eurocup-3
  •