Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

F4 Esport Danish Championship

DASUs e-sports-mesterskab er første virtuelle DIF DM

F4 Esport DM 
18/03/24 

Det bliver historisk, når deltagerne i DASUs e-sportsmesterskab F4 Esports Danish Championship mandag ruller ud på den virtuelle udgave af racerbanerne. For første gang i historien uddeles officielle DIF DM-medaljer til vinderen af simracing-mesterskabet.
 

Når det ternede flag mandag falder på den virtuelle udgave af racerbanen Rudskogen, så bliver der samtidig skrevet historie. Her kan den samlede vinder af mesterskabet F4 Esports Danish Championship nemlig kalde sig officiel danmarksmester – og den første i e-sport. Det er nemlig første gang nogensinde, at et e-sportsmesterskab er godkendt som officielt danmarksmesterskab hos DIF – Danmarks Idrætsforbund.

”Motorsport handler om at komme først, så vi er naturligvis vildt stolte over, at DIF har valgt at gøre vores digitale F4-mesterskab til det første officielle e-sport-danmarksmesterskab. Konkurrencen er hård og talenterne i Danmark er blandt verdens bedste,” siger Karsten Lemche, bestyrelsesmedlem i DASU.

Efter DASU i en årrække har udskrevet mesterskabet for racersportsvogne – senest Porsche GT3 Cup-racere i spillet iRacing, blev 2024 året, hvor der blev skiftet til FIA Formel 4-racere – et mesterskab i samarbejde med spiludbyderen og det internationale forbund FIA. Det betyder samtidig, at en slutplacering i toppen af det danske mesterskab giver adgang til internationale mesterskaber i samme bil og spil – i første omgang et nordisk mesterskab og senere et globalt.

Finaleafdelingen, der består af to løb á 20 minutter, køres på den virtuelle udgave af norske Rudskogen. Efter de to løb vil det stå helt klart, hvem der bliver den historiske, første vinder af en officiel DIF-guldmedalje.

F4 Esports Danish Championship blev skudt i gang kort efter årsskiftet. Alle 120 pladser i mesterskabet blev optaget før tilmeldingsfristen udløb.

Du kan følge F4 Esports Danish Championship på Twitch mandag den 18/3 fra klokken 19.30.

Stillingen i F4 Esports Danish Championship inden finaleafdelingen:

1. Rasmus Christensen 173 point
2. Marcus Olsen 146 point
3. Mathis Stokbæk Jensen 143 point
4. Victor T. Nielsen 121 point
5. Julian Bjerre-Ziernheld 119 point

Se hele mesterskabsstilingen her på dasu.dk.


Læs mere om:
  • Rudskogen Motorsenter
  • 18/03/24 - Rudskogen Motorsenter - F4 Esport DM - DM
  •