Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser Motorsporten.dk
Nyheder fra dansk motorsport, og international motorsport med dansk deltagelse.
Motorsporten.dk - Dansk motorsport og international motorsport med dansk deltagelse. Nyheder, artikler, resultater og anmeldelser

Michelin Le Mans Cup

Gravlund skriver kontrakt med Inter Europol Competition i LMP3

Michelin
Le Mans Cup 

06/03/24 

Sebastian Gravlund får debut på Le Mans-banen i 2024, hvor han skifter formelbil ud med Michelin Le Mans Cup og Inter Europol Competition.
 


(Foto: Gravlund Motorsport)

Efter flere succesfulde og lærerige sæsoner i Formel 4, både i Danmark og Spanien, samt i Eurocup3 er tiden nu moden til at skifte til langdistance-disciplinen for den hurtige københavner. Et løb i den spanske Prototype Winter Series i starten af året bekræftede, at Sebastian var klar til skiftet:

- Jeg har altid haft en idé om, at det nok var i denne retning, jeg gerne ville med min sport. Det blev i dén grad bekræftet, da jeg fik LMP3-debut med Inter Europol Competition i januar måned, og siden har vi været i tæt kontakt for at fortsætte det gode samarbejde, fortæller Sebastian Gravlund.

Michelin Le Mans Cup køres i forbindelse med European Le Mans Series-løbene på de største, europæiske racerbaner. Og sammen med sin medkører, britiske Tim Creswick, kommer Sebastian til at køre to løb af én times varighed i alle årets seks løb. Heraf det ene, der køres dagen før det legendariske 24 timers-løb starter på banen.


(Foto: Gravlund Motorsport)

- Det bliver en kæmpe oplevelse for mig. Michelin Le Mans Cup er i sig selv et utroligt konkurrencedygtigt felt, men at skulle køre løb på selve Le Mans-banen er jo et kapitel for sig selv. Det bliver helt sikkert årets højdepunkt, siger Sebastian Gravlund, som har sørget for at alliere sig med et team, som har bevist at de kan vinde racerløb - også på Le Mans:

- Inter Europol Competition er super dygtige og vandt Le Mans i LMP2-klassen sidste år. Jeg er kommet i rigtig gode hænder, og samtidig er det et team, hvor jeg har mulighed for at arbejde mig videre til for eksempel European Le Mans Series og på sigt få en plads i et Hypercar-team. Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang med sæsonen, siger Sebastian Gravlund.

Forud for sæsonstart i midten af april måned venter endnu et løb i Prototype Winter Series i den kommende weekend på Circuit de Barcelona-Catalunya. God opvarmning inden en intens sæson står for døren.

Løbskalender Michelin Le Mans Cup 2024
13. april - Circuit de Barcelona-Catalunya, Spanien
4. maj - Circuit Paul Ricard, Frankrig
15. juni - Road to Le Mans - Frankrig
24. august - Spa-Francorchamps, Belgien
28. september - Mugello, Italien
19. oktober - Portimaõ, Portugal

Om Sebastian Gravlund
19-årig racerkører fra Vedbæk. Startede karrieren i gokart og er noteret for flere topplaceringer i international karting. Skiftede i slutningen af 2020 til formelbiler og kæmpede med om Danmarksmesterskabet i Formel 4 i 2021, inden rejsen fortsatte til det ekstremt konkurrenceprægede spanske mesterskab året efter.

I 2023 deltog han i det nystartede Eurocup3-mesterskab for MP Motorsport, hvor han på trods af flere tekniske vanskeligheder fik en stribe stærke resultater sidst på sæsonen.

Sebastian Gravlund er Team Danmark-atlet under Dansk Automobil Sports Union’s Bruttogruppe.

Gravlund Motorsport


Læs mere om:
  • Sebastian Gravlund
  •